Inici Alcoià Economia Sostenible incideix en la creació d’un clúster de clústers industrials orientats...

Economia Sostenible incideix en la creació d’un clúster de clústers industrials orientats a la salut

103
0
COMPARTIR

Tots els sectors productius que puguen produir qualsevol element relacionat amb l’abastiment de la Sanitat estan cridats a crear un clúster de clústers. L’objectiu és dotar als professionals sanitaris d’allò que necessiten d’ara endavant amb producció 100% valenciana. 160 empreses ja han reconvertit part de la seua producció per a aconseguir-ho, arribant inclús a exportar. A Onil, una d’elles ha fet palès l’aposta per la salut creant les primeres nines del món amb capacitat per a repel·lir als mosquits.

El desabastiment que ha patit la Sanitat valenciana durant les primeres setmanes de la pandèmia de coronavirus ha fet reaccionar a la Generalitat Valenciana. El sistema sanitari s’ha trobat indefens per a afrontar el repte de contenir l’expansió de la Covid19 i ha hagut d’invertir milions d’euros en adquirir material sanitari de la Xina. Que no torne a ocórrer és l’eix sobre el que es sustenta la diversificació productiva a la que porta des d’abril cridant la Conselleria d’Economia Sostenible. Més de 160 empreses valencianes ja han reconvertit part de la seua producció.

La capacitat de resiliència i adaptació del teixit empresarial valencià a la nova realitat a la que condueix el coronavirus és un dels principals valors als que s’acullen les empreses. A banda d’abastir al sector sanitari amb diferents elements que necessiten, i que van des de mascaretes a respiradors, les empreses que fabriquen per a la Sanitat tenen ja capacitat per a exportar eixos productes a l’estranger. Totes elles tenen al seu abast ajudes per valor de vora 40 milions d’euros, la major part de les quals condueixen a re localitzar la producció a terres valencianes.

A banda d’abastir a la Sanitat, tasca en la que ha s’han bolcat empreses dels rams tèxtil i del plàstic, la tendència actual condueix cap a una major consideració de la salut en termes generals. Un sector que aporta també grans dosis d’innovació, com demostra una empresa joguetera d’Onil. A la vila de les nines es fabrica el primer joguet repel·lent de mosquits del món, que no només es comercialitza en jogueteries. De fet, la seua presència comença a ser habitual en farmàcies degut a la major consideració de la salut que ha reforçat la Covid19.

La mercantil colivenca Berjuan ha aconseguit ampliar la distribució internacional dels Mosquidolls cap a indrets com Àfrica o el Brasil.