Inici Alcoià Diputació aprova per unanimitat dotar ajudes per a reflotar la indústria artesanal...

Diputació aprova per unanimitat dotar ajudes per a reflotar la indústria artesanal de la Festa

408
0
COMPARTIR

El plenari de la Diputació d’Alacant ha aprovat per unanimitat la proposta de el grup socialista perquè la institució provincial ajude al sector d’artesans i professionals de les festes tradicionals de la província. Aquest sector, tal com ha assenyalat el ponent de la moció, el socialista Óscar Mengual, “pateix una situació molt complicada donada la cancel·lació de totes les festes” a causa de la pandàmia de coronavirus encara vigent.

La moció aprovada sol·licita una línia de col·laboració econòmica específica amb els col·lectius d’artesans, artistes, empreses i professionals involucrats de manera fonamental amb el desenvolupament de totes les festes populars de la província d’Alacant. Paral·lelament, també s’insta a la Generalitat Valenciana a què s’establisca un grup de treball conjunt per poder cooperar en garantir el manteniment de les professions artesanes vinculades a les festes populars, amb la finalitat última de garantir la seva continuïtat i pervivència. La mateixa ha estat ampliada amb dues propostes de l’equip de govern provincial per augmentar la promoció turística del sector, així com la petició d’una taula de treball amb Generalitat.

Tant govern com oposició a la Diputació d’Alacant s’han mostrat favorables a enllestir ajudes per a mantenir a flot a un sector que, només a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, dona de menjar a centenars de famílies. Part d’elles han dut a terme la primera de les reunions de la recentment fundada associació AMICA, que integra als empresaris de la Festa que operen a la ciutat d’Alcoi. És la primera associació d’aquestes característiques que es crea a la muntanya alacantina.