Home Alcoià Economia Sostenible invertirà prop de 2,4 milions en 21 polígons de l’Alcoià...

Economia Sostenible invertirà prop de 2,4 milions en 21 polígons de l’Alcoià durant 2019

1125
0
SHARE

Els polígons industrials de l’Alcoià i la Foia de Castalla tornaran a rebre enguany ajudes per a la seua modernització per part de la Conselleria d’Economia Sostenible. Prop de 2,4 milions d’euros que ajudaran a millorar 21 polígons de les poblacions d’Alcoi, Ibi, Onil, Banyeres i Tibi a nivell estructural, de seguretat i serveis públics. Resta per saber el finançament que arribarà als polígons del Comtat.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sigut històricament una de les principals zones industrials de tot el País Valencià. Tot i això, durant les darreres dècades, els seus polígons han estat deixats de banda en les inversions programades de les diferents administracions. No fou fins al 2017 quan la Generalitat Valenciana va programar inversions per a modernitzar les àrees industrials de la muntanya alacantina per a fer més competitives a les empreses que operen en elles. Inversions que van continuar en 2018 i que seguiran també en 2019.

Pel moment únicament es coneixen les inversions que la Conselleria d’Economia Sostenible destinarà a les principals poblacions industrials de la comarca de l’Alcoià i la seua sub comarca de la Foia de Castalla. L’àrea que dirigeix en funcions el murer Rafa Climent destinarà enguany prop de 2,4 milions als polígons de fins a 5 localitats d’aquesta comarca. La majoria d’eixos fons aniran destinats a les zones industrials d’Ibi, que rebrà un milió d’euros. Mig milió més es destinarà als 5 polígons alcoians, mentre la resta de finançament arribarà al polígon Maigmó de Tibi, als 3 polígons industrials d’Onil i a altres tants ubicats a la localitat de Banyeres.

Les inversions previstes es refereixen a treballs de condicionament dels polígons de l’Alcoià, entre les que es troben la millora de l’enlluernat, el clavegueram, la seguretat, la senyalització o un increment de zones verdes. Tots els treballs que es desenvolupen estan finançats fins al 60% pels fons de Generalitat, tot i que, com ja ha ocorregut en exercicis anteriors, no es descarta que eixe percentatge de finançament puga veure’s augmentat.

El que es desconeix pel moment és el finançament que Economia Sostenible destinarà per a la millora dels polígons del Comtat en el present exercici. Tot a pesar de que les poblacions amb àrees industrials ubicades a aquesta comarca ja han fet les seues peticions de finançament per a aquestes tasques. Entre elles destaca Cocentaina, que ha demanat a l’administració regional 275.000 euros per a millorar els seus polígons industrials.