Home Alcoi La UME entrena per a optimitzar la resposta davant emergències amb maniobres...

La UME entrena per a optimitzar la resposta davant emergències amb maniobres a Alcoi

1079
0
SHARE

L’arribada de la primavera i la cada vegada més propera arribada de l’estiu, amb la pujada de temperatures i la davallada de precipitacions que el caracteritzen, converteixen diverses zones del sud-est espanyol en zona d’alt risc d’incendis forestals. Un fet que obliga a tots els organismes implicats en el cuidat de l’entorn natural a extremar les precaucions i els mètodes de resposta per a evitar que aquests successos acaben fent malbé àrees d’elevat valor mediambiental com les comarques de la muntanya alacantina. De fet, en elles estan duent-se a terme exercicis entre els cossos d’emergència per a impedir la proliferació d’incendis.

Al llarg de tota la setmana, el Batalló III de la Unitat Militar d’Emergències, amb un àrea d’operacions que avarca el País Valencià, Múrcia i les Illes Balears, es troba desplegada a Alcoi i la zona que l’envolta. El cos entrena així la seua capacitat de resposta davant emergències com un incendi forestal de grans dimensions juntament amb la resta de cossos d’emergències i ho fa amb un simuilacre. 410 efectius d’emergències i 105 vehicles, incloent un helicòpter, participen en les maniobres.

L’exercici que manté al BIEM III de la UME a la muntanya alacantina és un dels que periòdicament realitza el cos militar al llarg de l’any. El seu objectiu no és altre que aconseguir que la unitat opere amb la màxima velocitat i contundència per a aturar, en aquest cas, un incendi forestal. Amb aquest exercici s’optimitza també la coordinació amb la resta de cossos per a minimitzar els efectes del foc a àrees forestals.