Inici Destacats Educació invertirà 440.000 € en millorar els barracons del Bracal mentre enceta...

Educació invertirà 440.000 € en millorar els barracons del Bracal mentre enceta la construcció del nou centre enguany

548
0
COMPARTIR

Fa poques setmanes, tota la comunitat educativa de Muro feia arribar a la Conselleria d’Educació una demanda bàsica cara al proper curs a la localitat. Els alumnes del CEIP Bracal porten 12 anys cursant la seua educació Primària en aules prefabricades que, des de llavors, no han rebut cap millora. Un fet que les manté en unes condicions deplorables i que posen en risc la seguretat i la comoditat d’estudiants i professors.

En la petició que des de Muro es va fer arribar a Educació figuraven dos opcions: bé adquirir nous barracons, aportant terrenys municipals sobre els que ubicar-se; o bé invertir en els actuals per a fer-los aptes per al proper curs. Tot mentre es perfila el procés de licitació de les obres de construcció del nou centre després dels incompliments de la primeda adjudicatària, a la que li va ser retirada la condició d’agent urbanitzador. Un fet que ha suposat més retard per a un projecte llargament reivindicat a la vila murera.

La decisió d’Educació respecte als barracons cara al curs 2020/2021 es basa en reforçar l’actual configuració del centre, sense canviar la infraestructura però si varis dels sens components. Així, s’invertiran més de 440.000 euros en instal·lar un sostre amb doble vessant per a evitar inundacions a les aules durant dies de pluja. En quant a la climatització, es canviaran fins a 111 finestres dels barracons per a impedir tant el pas de la calor com del fred exterior. També es duplicara la dotació d’aparells d’aire condicionat amb bomba de calor. El canvi de canalons de desaigüe, les portes d’accés al centre o el repintat de tots els elements busquen dignificar el curs número 13 en barracons dels alumnes del Bracal.

Inici de les obres del nou centre en 2020

Educació també ha garantit que l’inici dels treballs de construcció del nou Bracal tindrà lloc abans de que acabe el present exercici. La primera mesa de licitació per al projecte, amb un cost de més de 6,2 milions d’euros, tindrà lloc la propera setmana. En ella s’obriran les ofertes de les empreses que opten a desenvolupar el projecte. les noves instal·lacions del Bracal preveuen un edifici amb 2 plantes, ascensor, menjador i cuina propis, jardins, hort urbà i instal·lacions esportives.