Inici Destacats Educació trau a licitació el segon intent per a construir el nou...

Educació trau a licitació el segon intent per a construir el nou Bracal a Muro després dels incompliments de la primera adjudicatària

285
0
COMPARTIR

Una de les millors notícies de l’inici de la present legislatura en quant a làmbit educatiu la suposa el Pla Edificant. Una iniciativa de la Conselleria d’Educació que preveu inversions milionàries en els centres educatius públics de tota la regió que necessiten reformes, millores, manteniment, o noves instal·lacions. El pla comprèn també la construcció de nous centres, fet que beneficia a localitats com Castalla o Muro, on l’al·luminosi va obligar a tancar dos centres educatius.

En el cas de la localitat del Comtat, el procés de licitació es va trobar amb un entrebanc imprevist. Després d’adjudicar les obres per un valor superior als 5 milions d’euros, l’empresa concessionària va incomplir a finals del passat any tots els terminis. Per això, la Conselleria d’Educació va decidir retirar-li la condició d’agent urbanitzador i reclamar-li compensacions pels retards del projecte.

La construcció del nou centre ha donat ara un pas endavant després de l’aturada de les gestions administratives arrel de la pandèmia de Covid19. Però ara, Educació ha tret a licitació el plec de condicions del nou contracte, que ascendeix a més de 6,2 milions per a ubicar el reivindicat nou Bracal a Muro. Les empreses interessades en optar a desenvolupar el projecte tenen fins el proper 11 de juny per a presentar les seues propostes.

El projecte inclou 18 aules de Primària amb capacitat per a uns 500 alumnes, a banda de menjador en un centre de dos plantes amb completa accessibilitat. Fa més de 10 anys que el sector educatiu de Muro ve reclamant aquest projecte, que ja ha mantingut a tota una generació d’estudiants murers cursant aquest nivell educatiu en aules prefabricades. S’espera que el procés siga àgil per a poder començar els treballs abans de que acabe enguany, amb un termini d’execució de 13 mesos.