Home Alcoi El 2 d’agost es publiquen els models d’adhesió a la Medalla d’Or...

El 2 d’agost es publiquen els models d’adhesió a la Medalla d’Or i títol de Fill Predilecte d’Alcoi a Antoni Miró

215
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi publicarà el pròxim 2 d’agost els models perquè aquelles entitats o particulars que ho desitgen s’adherisquen a la proposta anunciada per l’alcalde, Toni Francés, de concedir les distincions de Medalla d’Or i títol de Fill Predilecte a l’artista Antoni Miró.

Els models d’adhesió estaran a l’apartat de Cultura del web municipal (l’enllaç directe és: https://www.alcoi.org/ca/areas/cultura/cca/noticias/noticia_0004.html) i el termini per a presentar-los estarà obert des del mateix dia 2 d’agost i fins al 5 de setembre.

Les entitats que desitgen sumar-se hauran de presentar el document de manera telemàtica, a través de la seu electrònica municipal. Per a això, hauran de seleccionar “Tots els tràmits” i dins de l’apartat “àmbit”, hauran de triar “Educació, Cultura, Oci i Esports” i marcar la secció “Concessió d’honors i distinció”.

D’altra banda, els particulars que vulguen adherir-se podran seguir el mateix procediment telemàtic, encara que comptaran a més amb l’opció d’enviar el document emplenat i signat per correu electrònic a l’adreça protocol@alcoi.org o entregar-ho presencialment en la recepció de l’IVAM CADA Alcoi, al carrer Rigoberto Albors, 8. Podran fer-ho de dimecres a divendres, en horari d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores.

L’ajuntament d’Alcoi preveu portar a la Comissió de Serveis la ponència en la qual s’argumenta el perquè d’aquests reconeixements. Una vegada finalitzat el període per a presentar les adhesions, aquestes s’afegiran a la ponència, que serà llegida per l’alcalde, Toni Francés, en el Ple Municipal en el qual s’entregaran aquestes distincions i que tindrà lloc el mes vinent de setembre.

En anteriors ocasions, la medalla d’Or de la ciutat ha sigut entregada a personalitats com Camilo Sesto, Ricardo Senabre, Isabel-Clara Simó, Juan Gil Albert, Ovidi Montllor, Amando Blanquer, o Ramón Castañer, entre altres. També ha sigut atorgada a títol col·lectiu a la Universitat Politècnica de València, Assemblea Local de la Creu Roja o el Cos de Bombers d’Alcoi, i recentment al Círculo Industrial, per posar només alguns exemples.

Toni Miró naix a Alcoi en 1944. Viu i treballa en el Mas Sopalmo. En 1960 rep el primer premi de pintura de l’Ajuntament d’Alcoi. Al gener de 1965, realitza la seua primera exposició individual i funda el Grup Alcoiart (1965-72) i en 1972 el “Gruppo Denunzia” en Brescia (Itàlia). Són nombroses les seues exposicions dins i fora del nostre país, així com els premis i esments que se li han concedit. Membre de diverses acadèmies internacionals.

En la seua trajectòria professional, Miró ha combinat una gran varietat d’iniciatives, des de les directament artístiques, on manifesta la seua eficaç dedicació a cadascun dels procediments característics de les arts plàstiques, fins a la seua incansable atenció a la promoció i foment de la nostra cultura.

Cal destacar així mateix la creació de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró, amb l’objectiu de promoure, contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià, duta a terme per la Universitat d’Alacant, juntament amb Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi.