Home Alcoià El 70% de la població de zones rurals valencianes estarà vacunada a...

El 70% de la població de zones rurals valencianes estarà vacunada a principis de juliol

721
0
SHARE

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la primera setmana de juliol s’assolirà l’objectiu de vacunar el 70% de la població en l’àmbit rural de la Comunitat Valenciana. Així ho ha manifestat durant la seva visita a la població de Vallibona, on ha mantingut una trobada amb el seu alcalde, Juan José Palomo, i amb una trentena de veïnes i veïns de la localitat.

D’aquesta manera, el President ha assegurat que a finals de la setmana més de 237.000 habitants de les comarques d’interior hauran rebut al almenys una dosi de la vacuna, el que permetrà assolir amb antelació l’objectiu establert per a tot Espanya d’immunitzar el 70% de la població a finals d’agost. Així mateix, ha destacat que aquest avanç és possible gràcies al fet que el procés de vacunació a les zones rurals s’està desenvolupant amb gran agilitat, el que permet superar el ritme de cobertura de les àrees més poblades.

En aquest sentit, el president ha assenyalat que hi ha zones bàsiques de salut que a hores d’ara ja han assolit el percentatge objectiu del 70%, com Morella, i altres municipis fins i tot l’han superat, com Xelva, amb un 76%; Cofrents, amb un 77%; Titaguas, on la població que ha rebut a l’almenys una dosi de la vacuna arriba al 78%, o el municipi de Vallibona “on pràcticament tota la població ja està immunitzada”, ha manifestat.

Superar el desequilibri territorial

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha destacat l'”extraordinari” patrimoni natural de Vallibona, que ha animat a visitar, així com l’esforç dels habitants d’aquest municipi en risc de despoblament per “mantenir el poble i que tings esperança de futur”. Segons ha manifestat Puig, “volem que la Comunitat Valenciana supere el desequilibri territorial, i que el despoblament no sigui un mal necessari, sinó que hi haja la possibilitat de recuperar el pols social que necessiten els nostres pobles”.

El President ha assegurat que el despoblament de les zones d’interior repercuteix en tota la Comunitat Valenciana, atès que “necessitem una comunitat equilibrada i mantenir el patrimoni cultural i natural que hi ha al nostre interior”, i per a això és imprescindible “la força de les persones”.

Així mateix, ha incidit en la necessitat de continuar treballant per garantir els serveis públics, i ha assenyalat que actualment “ja no es tanquen escoles, s’augmenta l’atenció sanitària, però també necessitem donar un impuls econòmic”. En aquest sentit, ha advocat per crear “ocupació i una nova cultura que aproxime la ciutadania als pobles” per atraure els més joves a l’espai rural de la Comunitat Valenciana.