Inici Alcoi El 9 d’Octubre, més alcoià amb els reconeixements de Generalitat a Camilo...

El 9 d’Octubre, més alcoià amb els reconeixements de Generalitat a Camilo Sesto, Sol Picó i Carmen Llorca

368
0
COMPARTIR

La Diada Valenciana del 9 d’Octubre tindrà enguany un tint més alcoià del que fins ara s’havia vist en un reconeixement regional. És precisament la Generalitat Valenciana la que ha reconegut la tasca de 3 il·lustres personatges nascuts a la ciutat dels ponts cara a la festivitat del 9 d’Octubre. Així, el ja extint cantant universal Camilo Sesto ha sigut reconegut a títol pòstum com Ambaixador de la Comunitat Valenciana.

Aquest reconeixement fa honor al paper de l’artista alcoià després de dècades d’èxits musicals. Allà on va anar en vida, Camilo Sesto feia referència al seu origen alcoià, fet que li va valdre el reconeixement de la seua ciutat natal, de la que va rebre la Medalla d’Or i fou nomenat Fill Predilecte. A banda de Sesto, altres dos alcoianes també han sigut reconegudes pel Consell cara a aquest 9 d’Octubre com a ambaixador de la cultura valenciana.

D’una banda, la coreògrafa i ballarina Sol Picó rebrà el reconeixement el Mèrit Cultural per la seua trajectòria dedicada a les arts. La festivitat valenciana també reconeixerà la figura de Carmen Llorca, una de les polítiques que va formar part del primer cos diplomàtic espanyol que va tindre presència al Parlament Europeu allà pel 1998. Llorca rebrà el Prmei Lluis Vives junt a altres polítics valencians.

Mentre, a Alcoi es durà a terme el ja tradicional acte d’entrega dels Premis 9 d’Octubre, que inclou la lectura d’un manifest reivindicatiu al Teatre Calderón alcoià. A la resta de poblacions de l’interior alacantí estan previstes diverses actualitats culturals, esportives, d’oci i gastronòmiques per a celebrar la creació del Regne de València per part de Jaume I. tvA durà a terme un ampli desplegament per a oferir els principals actes que es duen a terme a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.