Inici Alcoià Setembre registra una reducció de l’atur de 324 persones a l’Alcoià, El...

Setembre registra una reducció de l’atur de 324 persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

335
0
COMPARTIR

Les dades de l’atur en aquest passat mes de setembre han sigut positives a les comarques de l’interior de la província d’Alacant. Habitualment, any rere any, aquest mes suposa el principi de temporada alta per a alguns dels sectors productius més importants de la muntanya alacantina. Entre ells, el jogueter, que cara a la temporada nadalenca du a terme contractacions per a abastir la demanda de joguets.

Una prova d’aquesta realitat és que algunes de les poblacions on la xifra d’aturats s’ha vist més reduïda són les poblacions industrials, i especialment aquelles que alberguen empreses jogueteres. També el comerç afronta una de les temporades amb més volum de treball, pel que les contractacions derivades de la campanya de Nadal són, pressumiblement, les causes d’aquesta davallada de l’atur.

Per localitats, Ibi és la que ha vist més minvada la xifra d’aturats amb 109 desocupats menys que en agost. La segueix la ciutat d’Alcoi amb 63 aturats menys, per 48 persones sense ocupació menys a Onil, 29 a Castalla i 23 a Banyeres. Cocentaina també ha reduït la xifra d’aturats en 21 persones i Muro en 11, mentre que a la resta de poblacions de l’interior alacantí les dades pràcticament no varien respecte a agost.

Tot i les dades positives, des de les centrals sindicals continuen alertant de la precarietat i la temporalitat de les contractacions que es duen a terme. Són dades que mantenen a Espanya en el tercer lloc en quant a la pobresa dels treballadors, que tot i tindre treball no tenen suficient capacitat econòmica. Només Rumania i Grècia superen a Espanya en aquest sentit a Europa.