Home Alcoi El 98,24% dels estudiants valencians superen la PAU, percentatge que ascendeix al...

El 98,24% dels estudiants valencians superen la PAU, percentatge que ascendeix al 100% a l’IES Cotes Baixes d’Alcoi

0
SHARE
Alumnes es sotmete a un exàmen a les aules del Campus d'Alcoi de la UPV.

La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha informat que el 98,32% d’estudiants presentats a la convocatòria ordinària de les Proves d’Accés a la Universitat en la Comunitat Valenciana ha aprovat. El curs passat el percentatge d’aprovats en la fase ordinària de les PAU va ser d’un 98,24%, pel que la taxa d’aprovats ha augmentat enguany.

La nota mitjana de l’alumnat de la Comunitat se situa en un 6,74 sobre 10 (fase obligatòria) davant del 6,78 del curs passat. La nota mitjana ha sigut similar en dones (6,75) i en hòmens (6,73), encara que un poc inferior a la mitjana del darrer curs.

En quant als resultats per universitats, la nota mitjana més alta ha sigut de 6,87 en la Universitat Miguel Hernández d’Elx, seguida de la Universitat de València (6,75); Universitat Jaume I (6,72); Universitat d’Alacant (6,69) i la Universitat Politècnica de València (6,68).

Respecte als percentatges d’aprovats, encapçala la llista la Universitat de València  (98,91%); seguida per la Universitat Jaume I (98,58%), Universitat Politènica de València (98,37%), Universitat Miguel Hernández (98,23%) i la Universitat d’Alacant (97,50%).

A la convocatòria ordinària de les PAU d’este mes de juny s’han presentat un total de 24.148 alumnes, dels quals 6.967 corresponen a la Universitat de València, 6.074 a la Politècnica de València, 4.213 a les Miguel Hernández, 4.111 a la Universitat d’Alacant i 2.783 a la Jaume I de Castelló.

Els millors resultats

La millor nota de la Comunitat Valenciana en la fase obligatòria de les PAU (sobre 10 punts) ha sigut per a una alumna de l’IES Francesc Gil de Canals que va fer la prova a la Universitat Politècnica de València i ha obtingut un 9,87.

Per universitats, la millor nota de la fase obligatòria de les PAU en la Universitat Miguel Hernández d’Elx correspon a un alumne de l’IES Gabriel Miró amb un 9,82. En la Jaume I la millor nota és per a una alumna de l’IES Miralcamp que ha obtingut un 9,81. En la Universitat d’Alacant la nota més alta ha sigut d’una alumna de l’IES Miguel Hernández que ha aconseguit un 9,81 i finalment el millor resultat a la Universitat de València ha sigut per a un alumne de l’IES Miguel Ballesteros Viana d’Utiel amb un 9,80.

100% d’aprovats al Cotes Baixes d’Alcoi

L’IES Cotes Baixes d’Alcoi ha presentat a la convocatòria d’aquest any un total de 101 alumnes, dotze menys que a la convocatòria de l’any passat; 81 han estat de Batxillerat LOMLOE, 2 de Batxillerat LOMCE, 8 amb l’EBAU aprovada que només s’han presentat a la fase voluntària i 10 alumnes de Cicle Superior. Dels 101 que han fet la prova de l’EBAU, tots han superat aquesta, una xifra molt satisfactòria per al centre educatiu que confirma les previsions que tenia en finalitzar els exàmens la setmana passada.

La coordinadora de Batxillerat, Rosa Máñez ha indicat que “no hi ha hagut incidències destacables, que no siguen les que ja han sortit als mitjans i als diferents fòrums sobre les assignatures de Matemàtiques i Anglès; en general el sentiment de l’alumnat va ser positiu en finalitzar els seus exàmens però és clar que, un cop reben les notes després ja comencen a aflorar altres sensacions. Esforç i implicació hi ha hagut i estem segurs que tots podran continuar cultivant-se com a persones i bons professionals en un futur”.

Revisió i convocatòria extraordinària

Des del passat divendres 14 de juny ja es poden consultar les notes en aquesta web. Els alumnes podran sol·licitar la revisió dels exàmens els dies 17, 18 i 19 de juny fins a les 1400 hores. Per part seua, la Comissió Gestora realitzarà la resolució de les correccions el 21 de juny. El període per a sol·licitar veure els exàmens serà el 25 i 26 de juny a la província de València i Castelló i el 26 i 27 de juny a la província d’Alacant.