Home Alcoià El Balcó d’Alacant, a Tibi, serà meta d’una etapa de muntanya en...

El Balcó d’Alacant, a Tibi, serà meta d’una etapa de muntanya en la propera Volta a Espanya de Ciclisme

981
0
SHARE

La Volta Ciclista a Espanya, l’esdeveniment del món del ciclisme més important que es celebra a tot el país, retorna en 2021 a la província d’Alacant. Ho fa després de que l’organització haja decidit apostar per dos etapes que tindran lloc tant a la muntanya com a la costa alacantines. Totes dos localitzacions són habitualment aprofitades pels equips professionals de ciclisme per a dur a terme els seus entrenaments degut a les seus condicions i a l’agradable clima.

L’etapa que recorrerà l’interior alacantí tindrà lloc el divendres 20 d’agost, quant el pelotó eixirà de la localitat valenciana de Gandia per a recórrer un trajecte de 152 quilòmetres en el qual s’intercalen 6 ports de muntanya. Quatre d’ells s’ubiquen a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla: Benifallim, Tudons, El Collao, el de Tibii l’inèdit Balcó d’Alacant, tots ells puntuables per a la classificació de la muntanya.

A més, la carrera travessarà diverses localitats de l’interior alacantí, entre les que es troben Cocentaina, Alcoi, Benilloba, Sella, Xixona o Tibi. Precisament el final d’etapa té lloc a aquesta localitat de la Foia de Castalla amb una ascensió duríssima i que per primera vegada forma part del recorregut de La Volta. Una etapa que és, a més, un aparador turístic per a tota la zona.

A la jornada següent, la carrera prendrà l’eixida des de Santa Pola per a encaminar-se per la costa cap al sud, en una etapa que acabarà en La Manga del Mar Menor, a Múrcia.