Home Beniarrés Dos noves poblacions s’alliberen de la Covid19 a un Comtat on davallen...

Dos noves poblacions s’alliberen de la Covid19 a un Comtat on davallen incidència i contagis

0
SHARE

Les poques poblacions que no s’han vist afectades per la crisi del coronavirus a la província d’Alacant compateixen una sèrie de característiques. D’una banda, són nuclis no massa habitat i localitzats en ubicacions rurals i d’interior. Un tipus de població que abunda a la comarca del Comtat, on l’actualització de les dades d’aquest divendres ha mostrat que dos noves localitats -Alcosser i Tollos- han deixat de tenir casos actius per coronavirus.

La pandèmia remet a tota la comarca, amb les seues poblacions més importants al capdavant. Així, Cocentaina ha sumat 12 nous contagis que deixen en 86 el nombre de casos actius a una vila comtal que registra una incidència de 747 casos, quasi 300 punts per davall del passat dimarts i per davall també de la incidència mitja a la Comunitat Valenciana. Ara bé, la capital del Comtat ha sumat dos noves víctimes del virus des del dimarts i ja són 35 els veïns que han perdut la vida durant la pandèmia.

En el cas de Muro són 11 els contagis detectats des del passat dimarts i 92 els positius actius a la localitat en les dos darreres setmanes. Dades que deixen un incidència de 987 casos/100.000 habitants i un total de 10 morts per coronavirus a la població.

Dos localitats per damunt dels 2.000 punts d’incidència

El Comtat té a hores d’ara a les dos localitats que major incidència per la Covid19 registren a tota la muntanya alacantina. Són Planes -únic municipi que supera els 3.000 casos d’incidència a tota la zona- amb 3.030 punts degut als 3 nous positius i 31 casos actius que registra; i Beniarrés, que després de sumar un únic cas més té a 25 veïns contagiats i una incidència acumulada de 2.236 casos/100.000 habitants.