Home Alcoi El C.D. Alcoyano disputarà el playoff exprés per l’ascens mentre l’Alcodiam es...

El C.D. Alcoyano disputarà el playoff exprés per l’ascens mentre l’Alcodiam es queda sense possibilitats d’ascendir

0
SHARE

Els òrgans competents en matèria esportiva comencen a prendre les mesures que han de desbloquejar la temporada actual cara a la ja propera 2020/2021. El calendari està aturat a tres quarts de competició en totes les disciplines i categories per causa del coronavirus. Un fet que suposa que molts enfrontaments i competicions estan encara per disputar, cosa que només podran fer aquells situats en zones de playoff, al menys en quant a l’esport rei.

Una situació que afecta directament al C.D. Alcoyano, que liderava sobradament el grup VI de la 3ª Divisió i que, de continuar regulament la temporada, optava a l’ascens directe com a campió de grup. No obstant, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha pres una decisió ferma respecte al procés d’ascensos. Seran els 4 primers de cada grups els que es disputen entre sí les places d’ascens en enfrontament directe. Ara bé, el Depotivo tindrà una bala en la recàmera com a campió de grup, i podria tenir una segona opotunitat en cas de caure en el primer xoc.

Els de Vicente Parras hauran d’enfrontar-se així a l’Intercity de Sant Joan en camp neutral i sense públic per les mesures de prevenció contra le Covid19. Els primers classificats durant la lliga regular poden ascendir en segon temptativa si cauen en el primer xoc, encara que la federació no ha concretat quins criteris seguirà per a adjudicar eixes places.

El que no es produiran seran descensos entre categories, pel que, al produir-se ascensos, s’hauran de crear nous grups cara a la propera temporada. Així, es crearà una nova categoria entre la 2ª Divisió i la 2ªB conformada per 2 grups de 20 equips fins que el calendari i la pandèmia permeten el retorn a la normalitat.

L’Alcodiam, sense ascens

Per la seua banda el Patí Alcodiam Salesià, que milita en l’OK Llliga Plata i optava a ascendir aquesta campanya, finalment no podrà fer-ho. La decisió presa per la Reial Federació Espanyola de Patinatge (RFEP) només atorga aquesta capacitat al líder del grup -Vendrell, 3 punts per davant dels alcodiamistes-, després d’haver decretat la fi de la competició en el moment del decret de l’Estat d’Alarma. Tampoc hi hauran descensos en el cas del hòquei patins.