Home Agres Educació habilitarà aules gratuïtes per a xiquets de 2 anys a 5...

Educació habilitarà aules gratuïtes per a xiquets de 2 anys a 5 poblacions del Comtat el proper curs

762
0
SHARE

Vàries localitats de la muntanya alacantina, i especialment del Comtat, veuran ampliada la seua capacitat educativa per a xiquets de 2 anys a partir del proper curs. Serà gràcies a la creació de 6 aules gratuïtes en 4 centres de la zona, alguns d’ells per duplicat. Un fet que, previsiblement, millorarà la conciliació familiar i lluitarà contra el despoblament.

Un dels grans problemes als que s’enfronten les poblacions menys habitades a comarques com la del Comtat és la pèrdua de serveis. Sota paràmetres de rendibilitat, alguns d’ells no ixen a compte a les empreses o departaments que les presten. Per això, moltes d’aquestes poblacions no disposen de caixers automàtics, centre de salut o, directament, col·legi. Des d’administracions com la regional s’estan llançant durant els darrers exercicis mesures per a tractar d’evitar que la manca de serveis derive, com és el cas, en el despoblament d’aquestes localitats.

El de l’educació és un dels àmbits en que Generalitat ha donat un pas endavant per a dotar d’aules a les poblacions amb majors mancances en aquest sentit. La Conselleria d’Educació habilitarà fins a 15 noves aules per a xiquets de 2 anys, prioritzant la seua creació a localitats menys habitades. 5 d’elles es troben a la comarca del Comtat, una de les afectades pel fenomen del despoblament que afecta a l’àmbit rural. Són Agres, Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Benilloba i Planes. Totes elles comptaran, com a màxim en el curs 2021-2022 amb una nova aula per a xiquets de 2 anys. Es tracta d’aules gratuïtes que formen part del sistema públic valencià d’educació, i que previsiblement milloraran, entre altres, la conciliació familiar.

La situació a algunes d’aquestes poblacions en quant al sistema educatiu es refereix és que moltes famílies han d’enviar als seus fills a altres poblacions, en no existir centres educatius. Cal destacar que alguns centres tenen aularis en vàries localitats, com és el cas del Mariola-Benicadell (Agres i Alfafara) o el de l’Encantada (l’Alqueria d’Asnar i Planes). Però les noves aules no sols estan destinades a les localitats amb menys habitants, ja que altres centres com l’Horta Major d’Alcoi també veuran ampliades les seues instal·lacions amb una nova aula per a 2 anys. El mateix ocorrerà al Montcabrer de Muro.

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla veuran ampliada així la capacitat educativa en les primeres fases de l’escolarització. En total, a la província d’Alacant s’obriran 15 noves aules durant el proper curs, xifra que ascendeix a 31 en tota la Comunitat. Una tercera part d’elles seran ubicades a localitzacions rurals.