Home Alcoi El CAEHA ha assessorat diverses activitats de la Fira Modernista d’Alcoi

El CAEHA ha assessorat diverses activitats de la Fira Modernista d’Alcoi

530
0
SHARE
Lorena Zamorano, Regidora de Turisme, acompanyada de Elisa Beneyto, Presidenta del CAEHA; Lluís Vida, historiador i Rafael Doménech, Representant de la Coral Polifònica Alcoiana.
Lorena Zamorano, Regidora de Turisme, acompanyada de Elisa Beneyto, Presidenta del CAEHA; Lluís Vida, historiador i Rafael Doménech, Representant de la Coral Polifònica Alcoiana.

Un any més, el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) hi ha col·laborat en la creació d’activitats per a la Fira Modernista. Des de la primera edició ha estat organitzant activitsts propies per a dotar de contingut cultural a la fira modernista.

Aquest any, ha realitzat diversos assessoraments, des de la manifestació obrera contra els consums de les ames de casa i el Ballet de Gabriel Amador fins al Mercat de la plaça d’Espanya organitzat per Alcoy Modernista, Samarites, Grup de Danses Sant Jordi, el Ballet Virginia Bollufer i El Trabajo.

A més celebraran tres conferències al Centre Cultural Mario Silvestre. La primera d’elles ‘Conferència de l’Alcoi perdut’ és la continuació de l’any passat a causa del seu èxit i serà el 15 de setembre a les 19:30. Les altres dos tindran lloc el dia 20 i seran seguides. Una serà sobre la problemàtica dels impostos dels consums a les 18:30 i l’altra sobre les dones treballadores de la ciutat a les 19:00.

Per últim, CAEHA també organitza dues visites guiades a la Capella de l’Antiga Sil centrades en figura central de la fira aquest any, el pintor Francisco Laporta Valor. Aquestes estaran centrades en la seua producció i la seua biografia i comptaran amb més de 40 obres seues.

Les visites tindran lloc l’1 de setembre a les 19:00 i el dia 10 a les 12:00. Aquesta segon visita comptarà amb la col·laboració de la Coral Polifònica Alcoiana, que dedicarà una cançó a un dels quadres.