Home Destacats El Campionat d’Espanya de BMX 2023 ja té seu oficial: el Circuit...

El Campionat d’Espanya de BMX 2023 ja té seu oficial: el Circuit Municipal de Trencacaps a Alcoi l’1 i 2 de juliol

390
0
SHARE
Disputa d'una competició al Circuit Municipal de BMX a la zona de Trencacaps d'Alcoi.

La Comissió Delegada de la Real Federación Española de Ciclismo (RFEC) ha aprovat les dates i les seus on es disputaran l’any vinent les diferents proves puntuables per a la Copa d’Espanya i el Campionat d’Espanya. El Circuit Municipal de BMX d’Alcoi serà seu del Campionat d’Espanya els dies 1 i 2 de juliol del 2023. El Campionat d’Espanya és la prova més important a escala estatal en la qual participen els millors ‘riders’ del país i on es concedeixen els títols de Campions d’Espanya.

El Regidor d’Esports alcoià, Alberto Belda, ha explicat que “es tracta d’un salt qualitatiu més per a una instal·lació que no deixa de donar alegries a la nostra ciutat. A les diferents proves autonòmiques i nacionals ja disputades aquests anys enrere en el circuit, se li posarà la guinda en 2023 amb la major competició de quantes se celebren en territori nacional en la modalitat de BMX. Aquest esdeveniment situarà a Alcoi en el focus d’atenció de tots els amants d’aquest esport i suposarà la visita a la nostra localitat d’un gran nombre d’esportistes i seguidors”.

“El circuit alcoià gaudeix ja de prestigi nacional i internacional, i són molts els equips i seleccions internacionals els qui pregunten i utilitzen la instal·lació situada en la partida de Trencacaps per a realitzar les seues posades a punt de cara a la temporada esportiva”, ha indicat Belda.

El regidor conclou afirmant que “l ciutat acollirà un esdeveniment esportiu de gran importància que atraurà un gran nombre de persones, tant esportistes com aficionats de tota Espanya, la qual cosa no sols és rellevant en l’àmbit esportiu, també és beneficiós per a l’economia local, ja que aquestes persones dormiran, menjaran i realitzaran les seues comprar a Alcoi”.

L’any passat, l’Ajuntament d’Alcoi va dur a terme la construcció d’un circuit homologat de BMX de 400 metres de longitud amb una rampa d’eixida de 5 metres d’altura. Va ser un projecte en el qual van treballar conjuntament els tècnics municipals i els mateixos esportistes del Club BMX Alcoi, que van aportar millores al traçat perquè aquest reunira tots els elements necessaris per a convertir-se en un referent dins d’aquesta modalitat esportiva. BMX, és l’abreviatura anglesa de Bicycle Motocross, la denominació amb què es coneix el bicicross.

Un circuit que millora de llarg l’anterior

L’anterior circuit situat en el barri del Viaducte és una instal·lació que ni reunia ni podia reunir les característiques tècniques necessàries per a obtenir la condició de circuit homologat per la federació nacional de ciclisme per a la disputa de competicions d’àmbit autonòmic o nacional.

Les seleccions d’Alemanya, Itàlia, França, Croàcia, Holanda i Espanya han entrenat en el circuit municipal BMX d’Alcoi des que s’inaugurara el mes de març passat de 2021. Des de llavors, aquesta instal·lació ha anat incrementant considerablement el seu ús esportiu i en aquests moments s’ha convertit en destí triat per gran quantitat d’equips, seleccions i esportistes federats per a les seues sessions d’entrenament.