Home Alcoi La Junta de Govern aprova la construcció de la pista de BMX...

La Junta de Govern aprova la construcció de la pista de BMX a la zona de Trencacaps d’Alcoi

0
SHARE

La Junta de Govern va aprovar aquesta setmana l’adjudicació  a la construcció d’un circuit homologat de BMX en els terrenys municipals de la zona de Trencacaps. El pressupost base de licitació era de 262.501,72 euros i ha estat adjudicat per 218.873,94 euros el que suposarà un estalvi de 43.627,78 euros per a les arques municipals, que es podran destinar a altres projectes. El termini d’execució de l’obra serà de tres mesos a partir de la signatura que es realitzarà en els pròxims dies, pel que des de la regidoria consideren que al llarg del primer trimestre del 2021, si tot es desenvolupa amb normalitat, les obres d’aquesta infraestructura esportiva podrien estar finalitzades.

Recordem que BMX és l’abreviatura anglesa de Bicycle Motocross, denominació amb què es coneix el bicicròs.  El projecte permetrà crear un circuit homologat de BMX a Alcoi amb la intenció d’atendre el nombrós col·lectiu d’esportistes que practiquen aquesta modalitat a la ciutat. I no només d’Alcoi, sinó també d’altres municipis de la comarca que han vist com una vegada més Alcoi és la referència en el BMX.

La construcció del circuit, que estarà al barri de Santa Rosa -concretament en el camí de Trencacaps, a l’esquena de les pistes de petanca del Romeral- permetrà poder albergar i disputar campionats de caràcter autonòmic i nacional. En aquests moments, els esportistes que practiquen BMX a la ciutat ho fan al circuit situat en el barri del Viaducte, una instal·lació que no reuneix ni pot reunir les característiques tècniques necessàries per a obtenir la condició de circuit homologat per la federació nacional de ciclisme per a la disputa de competicions d’àmbit autonòmic o nacional.

El regidor d’esports, Miguel Juan Reig, ha ressaltat que “aquest circuit permetrà a tots els esportistes locals, que cada vegada són més i que estan aconseguint molt bons resultats en diferents proves, preparar-se amb seguretat en un circuit que compleix els mateixos requisits dels traçats on després realitzaran les seues competicions. És un col·lectiu que mereix un canvi d’ubicació i és necessària la construcció d’una nova pista. Unes instal·lacions on es puga desenvolupar l’activitat amb seguretat i que garantisquen la continuïtat i la promoció d’aquest esport a la nostra ciutat”.

“El nou circuit BMX d’Alcoi permetrà la continuïtat d’aquest esport a la ciutat, situant a Alcoi com un referent per a aquest esport olímpic, ja que podrà acollir proves autonòmiques, estatals i internacionals. Tindrem  una nova infraestructura que amplia els espais esportius de qualitat a la ciutat i que demostra el compromís d’aquest govern amb l’esport”, ha conclós el Regidor d’Esports.