Inici Alcoi El Campus d’Alcoi de la UPV acull als primers universitaris del curs...

El Campus d’Alcoi de la UPV acull als primers universitaris del curs 2020/2021

147
0
COMPARTIR

Els estudiants de Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) han començat ja el curs 2020/2021. Concretament, han sigut els alumnes de segon, tercer i quart curs de graus i dobles graus. Els estudiants de nou ingrés començaran les classes el 29 de setembre, mentre que la Jornada d’Acollida on s’explicarà el funcionament de campus serà el 28. Els estudiants dels màsters universitaris començaran el curs el 21 de setembre.

El Campus d’Alcoi de la UPV ha realitzat un gran esforç per oferir docència amb la màxima presencialitat i qualitat possible atenent a les condicions sanitàries de cada moment.

El Subdirector d’Alumnat i Investigació, Antonio Arques, indica que “anem a maximitzar la presència al campus per a aquells estudiants que tinguen la necessitat d’assistir des del punt de vista docent. Això vol dir que s’impartirà de forma presencial la major quantitat de classes que siga possible, però a el mateix temps s’intentarà limitar la presència d’alumnes i de personal per a un altre tipus d’activitats”.

La majoria d’estudiants de la UPV tenien moltes ganes de tornar. A la sortida de les seves primeres classes presencials han explicat que “estem separats i es nota que hi ha espai”. Un altre dels estudiants “feia molt temps que no veia els seus companys” i ha confessat que “estar tant de temps a casa li ha cansat”.

Segons indica el subdirector, “els estudiants de 3r i 4t de grau estan més habituats a el funcionament de la universitat i es va a intentar minimitzar el seu accés a les aules, però això no vol dir que la docència sigui totalment online com va succeir en el curs anterior”. Antonio Arques també sosté que “la situació sanitària ens permet, a hores d’ara, la interacció entre els estudiants, i entre professor i alumne” per seguir amb la proximitat que caracteritza el Campus d’Alcoi de la UPV.

Preinscripció en graus

Del 14 al 21 de setembre, els estudiants preuniversitaris podran sol·licitar l’admissió en algun dels graus en els quals hagi quedat alguna plaça vacant. Els estudiants que es van examinar de les PAU extraordinària de setembre coneixeran els resultats el 16 de setembre, a partir de les 17 h. Els dies per demanar la revisió seran el 17, el 18 i el 21 de el mateix mes i les notes definitives es publicaran el 22 de setembre.

Servei videoapunts

El servei de videoapunts de la UPV permet l’enregistrament automàtic en vídeo de les classes presencials. Durant la primera jornada de docència, les qüestions tècniques s’han anat solucionant. Antonio Arques ha remarcat que “es tracta d’un esforç tecnològic de la UPV per dotar la major quantitat d’aules possibles d’aquesta metodologia. Videoapunts, juntament amb altres eines que permeten reunions com Microsoft Team, possibiliten retransmetre la classe i que hi haja interacció entre professor i alumne”.

Videoapunts, actualment, està dirigit a estudiants de primer i segon curs de grau que tinguin una situació vulnerable, i als alumnes de tercer i quart curs que rebran docència de tipus semipresencial.

La transformació de les aules a videoapunts s’ha “accelerat”, segons comenta el Subdirector d’Alumnat i Investigació, arran de la situació de la Covid19. Arques insisteix que per a la UPV, aquesta tecnologia “no és nova perquè ja teníem aules preparades per a docència semipresencial en algunes titulacions”.