Home Alcoià El Campus d’Alcoi de la UPV aposta per reforçar la seua aportació...

El Campus d’Alcoi de la UPV aposta per reforçar la seua aportació de coneixement via investigació al sector tèxtil

549
0
SHARE

El sector tèxtil s’ha reinventat en els últims mesos a causa de la situació sanitària derivada de la Covid19. La investigació i innovació tèxtil ha sigut clau per a poder abordar aquesta transformació. El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) té el clar objectiu d’acostar els seus estudiants i el seu coneixement cap a les empreses. Pablo Díaz, nou Director del Departament d’Enginyeria Tèxtil i Paperera (DITEXPA), afirma que és indispensable la interrelació entre universitat i empresa, per això “un dels meus reptes és el de procurar i potenciar aquesta relació”.

És evident que les empreses tèxtils necessiten cada vegada més treballadors qualificats, sobretot en l’actualitat. Díaz insisteix que la situació derivada de la Covid19 “ha posat de manifest el desenvolupament i la ràpida adaptació al mercat de les empreses tèxtils de la Comunitat Valenciana”, enfocades al “tèxtil sanitari, màscares i els Equips de Protecció Individual (EPI)”. L’objectiu és que els alumnes visualitzen al sector tèxtil com un sector en el qual la investigació i el desenvolupament, així com la creativitat, el disseny, la moda o la logística tenen una gran rellevància.

Relacionades amb el sector tèxtil, les dues Càtedres d’Empresa s’han signat amb l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l’institut tecnològic AITEX. Pablo Díaz insisteix que “des de les dues Càtedres que dirigisc, Càtedra AITEX-UPV i Càtedra del Sector Tèxtil signada amb IVACE, plantegem un compromís entre aquestes entitats i la UPV per a la formació dels nostres alumnes, perquè puguen incorporar-se a les empreses d’un sector que ara, com tantes altres vegades, ha demostrat la seua capacitat d’emprendre, de reconversió i d’innovar”.

Díaz també considera de vital importància “continuar aproximant el nostre departament a les empreses, a l’associació d’empresaris tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL; a l’institut tecnològic tèxtil , AITEX; o a l’administració pública com és el cas d’IVACE, sempre amb la intenció de continuar treballant de manera conjunta pel sector tèxtil”.