Home Alcoi Més de 550 contagis en 4 dies a Alcoi provoquen una de...

Més de 550 contagis en 4 dies a Alcoi provoquen una de les majors taxes d’incidència del coronavirus a Espanya

112
0
SHARE

Si hi ha una població a la muntanya alacantina que està travessant una situació pandèmia complicada és la ciutat d’Alcoi. En ella es centralitzen els principals serveis sanitaris de tot l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, incloent la principal infraestrucrura sanitària: l’Hospital Verge dels Lliris. Una infraestructura que ha hagut de reorganitzar els seus departaments per a abastir la demanda de places Covid, tant en planta com en UCI.

Aquesta situació respòn a les dades que venen registrant-se a la ciutat des de mitjan desembre. Fou en eixe moment quant el creixement de casos de coronavirus s’ha disparat, obligant a tancar infraestructures municipals i inclús a aïllar perimetralment la ciutat fins el 21 de gener. Mesures que no han influït en que Alcoi haja superat de nou el seu rècord de contagis de la pandèmia amb 556 des del passat divendres 8.

Si durant el Nadal la ciutat dels ponts registrave una incidència acumulada de més de mil casos per cada 100.000 habitants, ara eixes dades han sigut pulveritzades en la darrera actualització. La capital de l’Alcoià es troba ara mateix per damunt dels 1.800 casos/100.000 habitants, una de les majors incidències de tota Espanya i sense visos de millorar en les darreres setmanes, més bé al contrari.

La sensació d’alarma a la localitat és tal que diferents formacions polítiques ja han demanat a l’Ajuntament que faça una crida a l’autoconfinament de la població. Tot després de veure com en una setmana la xifra de contagis s’ha disparat fins el punt d’haver més de mil casos actius a hores d’ara. L’Alcalde, Toni Francés, ha fet una crida a la ciutadania a restringir els seus contactes socials i només eixir de casa per a treballar o comprar, encara que no ha parlat específicament de autoconfinament -ja ho és a excepció del terme que s’utilitza-.

A més, Alcoi ha perdut ja a 134 dels seus ciutadans i manté hostaleria i instal·lacions municipals tancades i fortes restriccions a l’aforament de comerços.