Home Alcoi El Campus d’Alcoi de la UPV inaugura la mostra de divulgació científica...

El Campus d’Alcoi de la UPV inaugura la mostra de divulgació científica Fotciència18

89
0
SHARE

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) torna a organitzar una activitat de la programació anual de la Setmana de la Ciència. L’exposició Fotciencia18 es podrà visitar en l’última planta del Centre Comercial Alzamora fins al 30 de maig.

L’exposició de Fotciencia18 està composada per una selecció de 49 fotografies acompanyades dels seus respectius textos. “El foment de la cultura i l’educació científica resulten fonamentals en la societat actual, no sols per al foment de les vocacions en l’àrea de les ciències, sinó també com a competència fonamental per a tota la societat” i és un dels principals motius per a convocar aquesta mostra, resa el comunicat del campus alcoià.

Objectius de la mostra

Fotciencia és una iniciativa organitzada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i l’Agència Estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). L’objectiu de la mateixa és acostar la ciència a la ciutadania mitjançant una visió artística i estètica suggerida a través de fotografies científiques que són exposades juntament amb una descripció o comentari escrit del fet científic que il·lustren. És, també, objectiu d’aquesta iniciativa promoure entre la comunitat científica la importància de divulgar el seu treball al conjunt de la societat.

L’exposició de fotografies científiques itinerant produïda en el marc d’aquesta iniciativa es presenta cada any en els principals museus, centres de la ciència, universitats i centres culturals del país, amb gran èxit de públic i repercussió en mitjans de comunicació. Les imatges de Fotciencia de cada edició s’inclouen també en un catàleg i en la pàgina web del projecte, com a recurs públic per a la divulgació de la ciència.