Home Destacats Ibi recupera i amplia a dos jornades el Trofeu de Motociclisme Clàssic...

Ibi recupera i amplia a dos jornades el Trofeu de Motociclisme Clàssic després de la pandèmia

128
0
SHARE

Entre meitat dels anys 50 i principis dels anys 70, la vila d’Ibi era considerada com un dels principals escenaris en la disputa de curses urbanes de motociclisme. Els pilots que competien en elles sumaven punts cara al campionat nacional, llavors en cilindrades com els 80cc. Noms tan coneguts dins del món del motor com Àngel Nieto o Ricardo Tormo han competit als carrers de la vila joguetera. Però no va ser fins el 2019 quan l’Ajuntament va recuperar aquest tipus de competicions, que torna aquest 2022 després de la pitjor fase de la pandèmia.

Serà aquest proper cap de setmana quan la població es torne a convertir en un circuit urbà que transita pels seus carrers més cèntrics. Tot dins de la que suposa la primera de les 5 proves del Campionat Autonòmic de Motociclisme amb motos clàssiques. La principal novetat d’enguany estreba en que el II Trofeu de Motociclisme Clàssic Vila d’Ibi passa d’una a dos jornades, pel que la localitat recuperarà la que fou una de les seues senyes d’identitat dècades enrere i per duplicat. Els amants del motor també podran gaudir d’exhibicions de trial.

Oportunitat per a hostaleria i comerç

La possibilitat de celebrar el trofeu durant 2 jornades permetrà també ampliar la programació lligada a l’esdeveniment. Tant que es busca atraure a famílies senceres gràcies a una extensa programació que inclou concerts i pràctiques de motociclisme per als més menuts. Un fet que converteix l’esdeveniment en un nou pol de creació de riquesa per a la localitat, que aspira a repetir-lo de forma continuada en el futur.

Dissabte 13 i diumenge 15 de maig són les dates en les que Ibi tornarà de nou a fer olor a benzina i motor de 2 temps, com en el passat.