Home Alcoià El Campus d’Alcoi de la UPV signa pràctiques en empreses per a...

El Campus d’Alcoi de la UPV signa pràctiques en empreses per a 200 dels seus alumnes aquest curs

657
0
SHARE

La gestió de pràctiques en empresa per part del Servei Integrat d’Ocupació (SIE) del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) continua. Des de l’inici de curs, s’han signat 200 acords entre empreses i alumnes. La majoria de pràctiques es realitzen de manera presencial. Estudiant i empresa han de signar el document ‘declaració responsable Covid19’, proposat pel SIE, en el qual “durant el període de realització de la pràctica, l’entitat on es realitze la pràctica garanteix el compliment de la normativa sanitària i protecció de riscos laborals que es troben en vigor”.

El SIE, dependent del Vicerectorat d’Ocupació i Emprenedoria, és l’òrgan impulsor i gestor de quantes iniciatives s’adopten en matèria d’ocupació en aquesta universitat i té com a objectiu contribuir a la millor inserció laboral dels seus titulats. El 100% de les pràctiques en empresa estan remunerades.

Des del SIE valoren l’esforç per formalitzar el seu conveni de pràctiques i la signatura electrònica per totes les parts involucrades. Segons la informació aportada per David Gutiérrez, responsable de pràctiques en empresa al Campus d’Alcoi de la UPV, s’han signat 200 convenis digitals des de l’inici de curs.

L’oficina de Pràctiques en empresa ha assessorat a tots els col·lectius implicats a través de plataformes digitals. D’aquesta manera, són més ràpids en la seua gestió per a totes les parts, evitant moviment de persones i contactes, una cosa tan important en l’actual situació sanitària. Gutiérrez anima a empreses i institucions “que continuen en contacte amb la universitat”.

Un exemple: Smurfit Kappa

Carlos Alcázar i Marta Tarazona són l’exemple de dos estudiants que realitzen les seues pràctiques en empresa en el curs 20/21. Aquestes pràctiques les realitzen en la multinacional Smurfit Kappa, concretament en la seua planta d’Ibi.

Ángel Martinez, director d’Enginyeria de Planta i el seu tutor de pràctiques, comenta que “per a nosaltres és una aportació de valor molt significatiu el fet de comptar amb estudiants en pràctiques. El nostre principal objectiu és col·laborar amb el desenvolupament professional d’aquestes persones i alhora, som conscients que aporten a les nostres organitzacions una visió diferent, innovadora i actual. Opinem que el que necessiten aquestes persones en la seua última etapa com a estudiants és començar a posar en pràctica en un entorn professional real tot l’aprés durant anys en les seues carreres universitàries, experiència molt necessària per a començar a integrar-se en l’entorn laboral”.

Martínez contínua afirmant que “totes les experiències que hem tingut amb els estudiants han sigut molt bones i per tant, continuarem apostant per aquesta col·laboració cap a les persones, cap al sistema educatiu i al cap i a la fi, cap a la societat”.