Home Educació El Campus de Alcoy de la UPV participará en el programa internacional...

El Campus de Alcoy de la UPV participará en el programa internacional ‘Erasmus Mundus’ relacionado con ingeniería textil

417
0
SHARE

‘Erasmus Mundus’ és un programa a nivell internacional molt consolidat a tot el món. El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) participa en un d’aquests programes per la seua llarga trajectòria tèxtil, ja que, en aquesta ocasió, els estudiants participants en aquest Erasmus Mundus volen enfocar el seu perfil a un màster universitari en enginyeria tèxtil. La principal coordinadora de l’Erasmus Mundus al Campus d’Alcoi de la UPV és Marilés Bonet, professora titular d’universitat del Departament d’Enginyeria Téxtil i Paperera.
El màster universitari, que s’imparteix dins del programa Erasmus Mundus, permet a l’estudiant cursar
durant 4 semestres la docència en diferents campus a nivell internacional. A més de rebre la docència -en aquest cas en matèria tèxtil- per part dels majors experts a nivell mundial, l’estudiant podrà conéixer diferents països i la riquesa cultural de cada territori. El consorci a nivell internacional que organitza aquest Erasmus Mundus va fixar que el Campus d’Alcoi de la UPV fora ‘full partner’ “per la seua llarga trajectòria i per comptar amb personal docent format i capacitat per a impartir en la disciplina de l’enginyeria tèxtil”, segons explica Marilés Bonet.
Bonet és la coordinadora del programa al campus alcoià, encara que també impartiran docència els
professors i investigadors del Departament d’Enginyeria Tèxtil i Paperera: Pablo Díaz, Ignacio José
Montava, Eva Bou i Jaime Gisbert. Els professors, igual que els estudiants, també impartiran docència
en diferents campus. Concretament, en aquest prestigiós programa internacional pot participar un alumne amb un perfil altament ingenieril. Està previst que al Campus d´ Alcoi de la UPV cursen l’Erasmus Mundus uns 20 estudiants. Segons indica Marilés Bonet, “el programa no permet tindre una beca per a tots els alumnes i la xifra pot variar si trobem finançament per altres vies”. A més de la docència al campus, una de les activitats que proposen és la visita a empreses o associacions empresarials. Els responsables d’aquest Erasmus Mundus al campus alcoià volen col·laborar amb aquestes empreses, ja que “pot ser molt interessant per al teixit industrial i empresarial de la zona”.
Marilés Bonet recorda que “les empreses també poden col·laborar de manera econòmica en aquest Erasmus
Mundus. Una de les vies de finançament són les beques o la realització de jornades perquè el màster quede molt més enriquit”.