Home Destacats El cap de setmana de l’Orgull Rural omplirà l’Orxa d’activitats per la...

El cap de setmana de l’Orgull Rural omplirà l’Orxa d’activitats per la diversitat i els drets del col·lectiu LGTBI

0
SHARE

El dissabte 15 de juny de 2024 es celebrarà a l’Orxa de nou l’Orgull Rural que promou el municipi. Una fita que preveu acollir una multitud de persones per commemorar l’orgull pels drets LGTBIQ+, visibilitzar la diversitat en la societat i promoure-la com un valor que enriqueix la convivència i elimina els prejudicis i estigmes contra les persones. El dia central serà el proper dissabte.

Pel matí es podrà visitar a partir de les 12:30h l’exposició ‘L’armari de la memòria’ al Centre Polivalent. Aquest acte serà inaugurat per Stephane Soriano Gómez, Director General de Diversitat de la Generalitat Valenciana; Pablo Hernández, comisari de l’exposició i Pau Pinar, Alcalde del municipi.

Programació

Per mostrar l’Orxa a totes les persones que acudeixen a aquesta celebració, s’ha preparat una ruta urbana que tindrà lloc a les 19h i estarà coordinada pel cronista de la localitat, Juan Antonio Juan Llorens. En aquesta es mostrarà la història i els indrets arquitectònics més singulars del municipi. Acabada la ruta, a les 20h, tindrà lloc la ‘Marxa per la Diversitat i Igualtat: Orgull Rural’, que estarà amenitzada per la Batucada Ateneu de Cocentaina.

Posteriorment, hi haurà un sopar organitzat per l’associació. Per assistir al sopar es requereix una reserva prèvia que es pot realitzar a l’Ajuntament o telefonant al 966511064 abans del 12 de juny. L’entrada s’abonarà a la porta de l’amfiteatre.

Posteriorment, a les 23h començarà una gala per l’Orgull, que s’iniciarà amb la lectura del manifest, enguany dedicat als mitjans de comunicació comarcals i el seu paper per difondre accions com aquesta que fan més visible el món rural i els seus projectes com a referents per la diversitat. A continuació, la gala comptarà amb actuacions de referents del món de l’ambient.

La gala serà dirigida per Charley, la Xara (Drag Queen Pionera a València) i Cruela de Red River Side, amb la col·laboració especial de Josep María Pérez Sanz i Carmen Juan, cantant i actriu de l’Alqueria Blanca. L’acte culminarà amb ll’actuació estrella de Sasha Montenegro i els seus acompanyants. Tota una fita per commemorar la diversitat i recordar la importància de la convivència en la societat.

Invitació a tots els veïns

L’Alcalde de l’Orxa, Pau Pinar, ha convidat tota la ciutadania a formar part d’aquesta commemoració i a celebrar, des del món rural i en risc de despoblament, la diversitat com un valor que enriqueix i fa més lliure la societat. També ha agraït a l’Associació per la Diversitat de l’Orxa el seu esforç per dur endavant activitats com aquesta.

Pinar ha destacat que l’orgull ajuda a agermanar pobles. “A Fitur vam presentar l’Orgull conjuntament amb Calp i vam acordar acudir als dos orgulls”, per això una comitiva de l’Ajuntament de Calp acudirá a l’esdeveniment, ajudant a teixir “xarxes per la diversitat”.