Home Cultura Vols conèixer l’origen de la teua població? El llibre ‘Els noms dels...

Vols conèixer l’origen de la teua població? El llibre ‘Els noms dels pobles valencians’ ho aclareix aquest dijous a Ibi

0
SHARE
Cartell sobre la presentació del llibre d'Abel Soler a Ibi.

El pròxim dijous, 13 de juny, a les 19.00h, la sala d’actes de l’Arxiu Municipal d’Ibi acull la presentació del llibre de l’historiador i filòleg Aber Soler, ‘Els noms dels pobles valencians. Origen i significat’, a través del qual parlarà sobre l’origen del nom d’Ibi i d’altres poblacions properes, relacionades, majoritàriament, amb llengües com l’àrab o l’amazic (berber).

En este llibre, Soler documenta les èpoques fundacionals -vil·la romana, alqueria andalusina, vilanova feudal…-, els primer documents històrics i l’etimologia o significat de 888 caps de municipi (542) i poblets o pedanies (346) de la Comunitat Valenciana. Aprofundix sobre la data de la denominació de la població, el seu significat en la llengua original o quina evolució ha patit al llarg dels segles.

Biografia de l’autor

Abel Soler (Albaida, 1972) és doctor en Història Medieval i Filologia Catalana. Emprenedor especialitzat en divulgació cultural, a banda de descobrir l’autor de Curial e Güelfa, Enyego d’Àvalos, i d’estudiar el Segle d’Or de les lletres valencianes, té publicats desenes de llibres sobre història local i comarcal, geografia, art i patrimoni, tradicions i artesania, etnografia i turisme… de l’àmbit geogràfic valencià. El seu bagatge cultural li ha servit per a documentar aquest enciclopèdic treball.

L’Ajuntament d’Ibi convida i anima a conéixer l’origen de l’etimologia d’Ibi i de les poblacions del voltant i a participar d’aquesta presentació plena de curiositats i que compta amb la presència de l’autor del llibre.