Home Alcoi Alcoi tanca l’any esportiu amb la 50 edició de les antigues 24...

Alcoi tanca l’any esportiu amb la 50 edició de les antigues 24 Hores, ara conegudes com Esport en 3D

0
SHARE

Com cada any quan arriba el mes de juny, la ciutat d’Alcoi es disposa a destinar tot un cap de setmana a gaudir del tancament oficial de la temporada esportiva. Fa ara 50 anys que les antigament conegudes com a 24 Hores venen exercint com a cloenda de la temporada per a tots els clubs i escoles esportives de la ciutat. Una efemèride que ha atret fins el Poliesportiu Francisco Laporta a milers de persones com a públic, a les que s’han afegit vora 5.000 participants en les múltiples modalitats que es disputen.

L’Esport en 3D arribava així a la seua 11a edició suposant no sols la disputa de les diferents competicions, cobrint totes les categories en funció de l’edat. Ja pel matí de divendres 7, els escolars recorren els centres educatius de la ciutat amb la flama olímpica. Un foc que han encès al Francisco Laporta 3 dels competidors en les primeres 24 Hores, allà pel 1974.

L’esport d’elit, en creixement

Les competicions s’han estat disputant des de la vesprada del divendres 7 fins el migdia del diumenge amb unes grades atestades d’espectadors. I tot a una ciutat que any a any va creixent en quant a xifra d’esportistes d’elit que viuen en ella. Una xifra que ha passat dels 26 que tenia la ciutat en 2021 als 44 de l’actualitat, sent 17 xiques i 27 xics, i havent entre ells dos olímpics.

Habitualment, l’Esport en 3D comporta també xerrades associades a la festa de l’esport. Una d’elles ha estat a càrrec de l’àrbitre internacional valencià de futbol Mateu Lahoz.