Home Alcoi El cartell anuncia l’arribada dels actes per a honrar a la Verge...

El cartell anuncia l’arribada dels actes per a honrar a la Verge dels Lliris, patrona d’Alcoi

0
SHARE

Normalment, cada localitat té entre les seues tradicions una sèrie de festes que solen tindre relació amb figures relacionades amb la religió. A elles se li dediquen una sèrie d’actes per a commemorar el que habitualment sol ser el patronatge de la població en qüestió. De fet, en moltes d’elles no només existeix un únic patronatge, sinó que solen haver-ne diversos. És el cas de la ciutat d’Alcoi, que dedica els Moros i Cristians al seu patró, Sant Jordi; i també altres festes de renom, com la Romeria la Font Roja, a la seua patrona i Alcaldessa perpètua: la Verge dels Lliris.

A ella se li atribueix el miracle de l’aparició entre aquestes flors al paratge natural de la Font Roja, allà per l’any 1653. Des de llavors, la capital de l’Alcoià s’ha bolcat en honrar a la seua patrona, a la que se li dediquen tota una sèrie d’actes al llarg del mes de setembre. Entre ells es troben el pregó, les celebracions religioses i, per damunt d’elles, la Romeria a la Font Roja on es troba l’ermita de la patrona. Una celebració que, entre inclemències meteorològiques i pandèmia porta vora 5 anys sense celebrar-se i que està prevista per al proper 18 de setembre.

Un cartell molt modernista

El primer pas per als festejos en honor a la patrona alcoiana -que també inclouen processons i l’ofrena de flors- ha sigut la presentació del cartell aquest passat cap de setmana. Una obra que recull tots els detalls relacionats amb la Verge dels Lliris i la Font Roja. A més, ho fa amb tints modernistes, aprofitant la proximitat del que ja s’ha convertit en un dels grans reclams de la ciutat en les dates immediatament posteriors a l’estiu.

Durant les properes jornades el Centre d’Alcoi es vestirà de gala per a retre homenatge a la seua patrona: la Verge dels Lliris.