Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi mana acomplir diverses tasques de rehabilitació de l’Ermita de la...

L’Ajuntament d’Alcoi mana acomplir diverses tasques de rehabilitació de l’Ermita de la Font Roja

0
SHARE
Santuari de la Font Roja d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi durà a terme les actuacions necessàries per a la Millora de l’Ermita de la Font Roja, una obra arquitectònica que va ser creada per primera vegada l’any 1653, però reconstruïda dues vegades des de zero a causa del seu mal estat i que actualment representa una gran importància històrica a la ciutat d’Alcoi.

Les obres s’han tramitat a través de la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació de monuments de titularitat municipal i esglésies a ajuntaments de la província d’Alacant, que atorga fins al 50% per a ciutats majors de 50.000 habitants. L’import base de licitació que és de 47.547 euros, segons la valoració del departament d’arquitectura de l’Ajuntament, la Institució provincial aportarà 23.773,70 euros.

L’actuació prevista consistirà en el condicionament i millora de l’Ermita Font Roja, acomplint tasques de reparació de cobertura de teules, reparació de fissura exterior, tractament d’humitats, reparació de paviment, pintura, xarxa elèctrica, baixant exterior de la xarxa d’evacuació d’aigües residuals, formació de rampa en l’accés a l’ermita amb revestiment exterior de seguretat antilliscant, entre d’altres.

“És una actuació molt necessària i demandada, l’Ermita és un lloc emblemàtic de la nostra ciutat i amb aquestes obres evitarem el seu deteriorament i el recuperarem perquè el puguen gaudir tant la gent d’Alcoi com els nombrosos visitants del paratge de la Font Roja”, afirma la regidora de Festes, Carolina Ortiz.