Home Alcoi El CCJ d’Alcoi rebrà un milió d’euros en ajudes per a millorar...

El CCJ d’Alcoi rebrà un milió d’euros en ajudes per a millorar la seua eficiència energètica fins 2022

509
0
SHARE

Un milió d’euros serà la quantitat que s’invertirà per a acabar la rehabilitació del Centre Cervantes Jove (CCJ), situat a l’edifici de les antigues escoles de Cervantes, en el carrer Els Alçamora d’Alcoi. El projecte ‘Actuacions de Rehabilitació i eficiència energètica del Centre Cervantes Jove’ de l’Ajuntament d’Alcoi ha estat seleccionat dins de les ‘Actuacions Urbanes 2020’ de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. D’un total de 450 sol·licituds s’han aprovat 70 projectes per a tota la Comunitat Valenciana, entre el que es troba el projecte alcoià, amb una subvenció autonòmica de 500.000 euros.

El projecte estarà cofinançat per la Generalitat amb 500.000 euros i pels Fons Feder de la Unió Europea dins de l’EDUSI, que aportarà 500.000 euros més fins a arribar al milió d’euros. S’invertiran en aïllament, climatització, canvi de finestres i en reforçar el forjat de la primera planta. L’edifici de Cervantes acull en l’actualitzat a la Regidoria de Joventut, l’Espai Jove, el Club Jove, l’Escola Municipal de Teatre, la seu del CLIA,  l’Aula Pi i els tallers d’ocupació. Es tracta d’un edifici singular de dues plantes construït entre 1924 i 1925 per Vicent Pascual i Pastor, d’estil eclèctic.

L’edifici que es troba dins del Catàleg d’Edificis d’Interés va ser rehabilitat per un taller d’Ocupació en 2104 i inaugurat per l’Ajuntament d’Alcoi com a Centre Juvenil en 2015. En 2019 s’aconseguia homologar les instal·lacions per part de Labora per a poder impartir tallers d’Ocupació, el programa ‘Et formem’ i ‘T’Avalem’ així com als certificats de professionalitat de la Generalitat Valenciana.

La Regidora de Joventut, María Baca, ha destacat que “les obres, que suposaran canviar les finestres, millorar l’aïllament i la climatització, milloraran el dia a dia de tots els usuaris dels diferents serveis de joventut i educació que oferim en l’edifici de Cervantes. Una obra amb un cost elevat però molt necessària que podrem realitzar a partir de 2021 i que una vegada acabada, ens permetrà tindre un edifici adequat per desenvolupar les polítiques municipals de joventut”.

Les obres de millora consisteixen en quatre blocs. El bloc 1 és de millora de l’eficiència energètica mitjançant la renovació de la fusteria exterior de les façanes de l’edifici. L’àmbit de la intervenció suposa intervenir en una superfície aproximada de 310 m² de fusteries exteriors arribant al 100% de la superfície.

El bloc 2 tracta de la millora de la transmitància tèrmica de les façanes de l’edifici mitjançant la incorporació d’aïllant tèrmic i reducció del volum a climatitzar mitjançant la reducció de l’altura de corredors i zones comunes de l’edifici. El bloc 3 suposa la millora del sistema de climatització i de la seua eficiència energètica, mitjançant la substitució de l’actual caldera de gas, per un sistema d’aerotèrmia. I l’últim bloc, el número 4, planteja el reforç estructural de part del forjat de la planta primera.