Home Destacats El Centre d’Ibi tindrà accés restringit a vehicles per la peatonalització a...

El Centre d’Ibi tindrà accés restringit a vehicles per la peatonalització a partir de l’1 de juliol

210
0
SHARE
Un dels carrers que dona accés a la Plaça La Palla de la vila joguetera, i que serà peatonal des de l'1 de juliol.

Els casc urbans de bona part de les poblacions de tota Europa estan patint transformacions. La idea principal és eliminar circulació rodada per a oferir més espai als vianants i vehicles sostenibles. Es tracta d’un dels dictats de l’Agenda 2030, que regeix l’evolució de tots els indrets productius i socials al Vell Continent per a fer les ciutats més sostenibles. Una realitat que està provocant la posada en marxa d’iniciatives com la peatonalització, que s’aplica majoritàriament a les zones més antigues de cada localitat.

A la muntanya alacantina són vàries les localitats que estan començant a aplicar ja aquestes modificacions urbanes. La primera va ser Alcoi, que ja fa mesos que té part del seu Centre amb el trànsit de vehicles restringit. I ara és la vila d’Ibi la que implantarà eixes restriccions a partir del proper 1 de juliol. El projecte ha requerit d’actuacions en vora una desena de carrers i places del casc antic iberut, amb una inversió superior als 550.000 euros a càrrec dels fons municipals. El fet de disposar de romanent positiu de tresoreria ha facilitat els treballs.

Mètodes d’accés

Des de principis del proper mes, els veïns del Centre d’Ibi accediran a les seues llars o cotxeres mitjançant un sistema de lectura de matrícules. Prèviament, hauran tingut que comunicar a l’Ajuntament les seues dades per a donar-se d’alta en aquest servei. Així i tot, a alguns carrers de la localitat peatonalitzats accediran mitjançant un comandament a distància que ja se’ls està facilitant.

Els accessos a la zona peatonalitzada per carrers com la Plaça de l’Església o Mossén Guillem no estarà tancat 24 hores a excepció dels diumenges. L’accés per a repartidors i serveis d’emergències serà sempre lliure al Casc Antic. Tot dins d’una mesura que serà avaluada permanentment per a detectar mancances o marges de millora.