Home Alcoià El ciclista professional contestà Rafa Valls crea una escola de ciclisme de...

El ciclista professional contestà Rafa Valls crea una escola de ciclisme de base a la seua localitat natal

0
SHARE

El ciclista professional Rafa Valls s’ha decidit a llançar un nou club ciclista amb la intenció de promoure el ciclisme de base i, més concretament, les escoles de ciclisme de Cocentaina.

Rafa Valls, ciclista de l’equip WorldTeam Bahrain-McLaren, ha explicat: “És una idea que tinc al cap des de fa anys. Els xiquets i les xiquetes de la meva zona tenen moltes dificultats per trobar una escola en la qual donar les seves primeres pedalades. Crec que ha arribat el moment de fer un pas a el front i ajudar als més joves. La idea és fomentar el ciclisme des de la base. No podem somiar amb tenir ciclistes al Tour de França, com va ser el meu cas aquest any, si no ens preocupem pels més joves”.

Valls, que està en ple procés de recuperació després de la seva caiguda durant el passat Tour, no ha perdut gens de la seva passió pel ciclisme, encara que els temps aconsellen prudència: “La nostra idea és tenir l’escola en marxa per a principis de 2021. Ens agradaria començar a participar a les reunions d’escoles, però ho farem només si la situació de la Covid19 ho permet, ja que la seguretat és el primer. La idea era haver-ho llançat tot el 2020, però amb el confinament vam haver de parar-ho en sec. Ara ho hem reprès i volem en aquesta primera fase donar-nos a conèixer a Cocentaina i en tota la comarca i que els nens i els pares ens coneguin i sàpiguen quina és la nostra línia bàsica: la formació i la diversió. No volem ser una fàbrica de campions. Volem crear una fàbrica de somriures”.

En aquest treball, Rafa Valls també busca el suport de les empreses de la comarca: “Sé que estem vivint un període molt difícil per a les empreses. Però vull fer una crida a totes les empreses de la zona que estiguin interessades perquè es posin en contacte amb nosaltres a través del nostre correu electrònic ccrafavalls@gmail.com. Hi ha molt poques inversions que siguin tan rendibles per a una firma com el ciclisme. I sobretot si pensem en donar suport als més petits. Vivim en terra de ciclistes, ajudem a practicar el ciclisme”.