Home Alcoi La resiliència de la indústria de la muntanya, pilar del IV Focuspime...

La resiliència de la indústria de la muntanya, pilar del IV Focuspime que es celebra a Alcoi

264
0
SHARE

La indústria és el pilar de l’economia de l’interior alacantí i gràcies a ella i a la seua adaptabilitat, aquesta zona està patint menys els efectes econòmics de la pandèmia. Existeixen múltiples exemples d’empreses que han transformat o adaptat la seua producció a les condicions que força el coronavirus. Són la base del coneixement que es vol traslladar al teixit productiu de la zona amb el IV Focuspime que es celebra de forma virtual a Alcoi el proper 18 de novembre.

La situació de crisi sanitària i les seues conseqüències a tots els nivells estan transformant la vida quotidiana de tothom, també a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. No sols per les mesures sanitàries a títol individual, com la mascareta o la distància social, sinó per les transformacions que tots els sectors productius amb presència a la zona han hagut d’abordar. Moltes d’elles ja venien albirant-se arrel de l’ús de les noves tecnologies, com la digitalització o l’aposta per la sostenibilitat, factors que ara s’estan implantant en el dia a dia de les empreses.

L’interior alacantí, zona industrial per excel·lència a la província d’Alacant, està podent capejar en millors condicions que altres territoris els efectes econòmics i productius de la Covid. Cosa impossible sense una de les grans senyes d’identitat del teixit productiu de la zona: la resiliència. Són moltes les empreses de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que han bé reconvertit o bé adaptat la seua producció a les condicions que determina la pandèmia. Part d’elles participa el proper 18 de novembre en el IV Focuspime que es celebra via telemàtica a la ciutat d’Alcoi.

Els casos d’èxit són un dels eixos del proper Focuspime, que ja compta amb desenes d’inscrits per a assistir de forma virtual. Aquesta possibilitat és altra de les que es posa sobre la taula a l’hora d’habilitar les empreses a les condicions que ha forçat el coronavirus: el teletreball. Aquest tipus d’esdeveniments també incideix en paràmetres com la sostenibilitat com un dels motors futurs de la indústria, sense el qual no podran ser competitives a tenor de les directives que promulga Europa. El IV Focuspime tracta doncs d’orientar a les empreses de la muntanya alacantina cap al model productiu post Covid19.

Les inscripcions per a l’esdeveniment estan obertes a la pàgina web del CEEI Alcoi-València.