Home Alcoi El circuit Sonora comença la seua estada a Alcoi amb el folk...

El circuit Sonora comença la seua estada a Alcoi amb el folk de Duna i Urbàlia Rurana

166
0
SHARE

El Teatre Calderón d’Alcoi acull durant tot el mes de gener un seguit de propostes musicals valencianes de tots els estils.

Sonora, el circuit de la música valenciana, organitzat per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, comença aquesta setmana la seua estada a Alcoi, on tindrà concerts tot el mes de gener, després d’haver passat per Peníscola, Bocairent i Castelló de la Plana.

Dissabte 8 de gener a les 20.00 hores estaran al Teatre Calderón d’Alcoi les propostes de folk dels grups Duna i Urbàlia Rurana, dues propostes finalistes en els Premis Carles Santos 2020.

Eduard Navarro, un dels músics més importants de les músiques tradicionals a València, després d’una llarga trajectòria implicat en projectes col·lectius, lidera ara la seua pròpia formació, Ensemble Duna, que ofereix un repertori de peces tradicionals de l’entorn mediterrani. Cançons valencianes, de Bòsnia, Bulgària, Creta, Macedònia, o Turquia comparteixen repertori amb els trobadors occitans, les danses medievals italianes i cantigues de Santa Maria, totes en les seues llengües originals, a més de peces instrumentals.

Urbàlia Rurana fa més de tres dècades que conrea el seu estil particular de música popular valenciana i mediterrània, fidel a la seua idea fundacional d’acostar la nostra música a les influències d’altres països de la ribera del mar Mediterrani. ‘Urbàlia Rurana. 30 anys de camí’ és el seu concert antològic, en què ens presenten noves aproximacions al seu repertori de tots els temps, però també avançaran altres idees i propostes que parlen dels seus nous projectes.

Els altres grups que passaran per Alcoi durant el mes de gener són MO’Roots, Pool Jazz, Jonatan Penalba, Ana Zomeño, Spanish Brass i Trobadorets.

Circuit Sonora

El circuit Sonora porta per tot el territori valencià els grups i solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’edició anterior dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana i ara torna a la carretera d’octubre a març: sota el lema ‘La música et fa viatjar’, presenta 30 concerts de 33 artistes valencians que en aquesta edició viatgen a cinc localitats: Peníscola, Castelló de la Plana, Bocairent, Alcoi i Alacant.

Els artistes que formen part d’aquesta tercera edició de Sonora són Smoking Souls, Dani Miquel, Badlands, Pau Alabajos, Sierra Leona, Eva Gómez, Verdcel, Christian Penalba, Jamaican Jazz Lovers, Manolo Valls, Marcel el Marcià, Johnny B. Zero, Marala, Laura Esparza i Carlos Esteban, Polock, Néstor Mir, Cactus, Jazzwoman, Duna, Urbàlia Rurana, MO’Roots, Pool Jazz, Jonatan Penalba, Ana Zomeño, Spanish Brass, Trobadorets, Tarquim, Eva Romero & Manuel Hammerlinck, Pepe Zaragoza, Chema Peñalver, Pete Lala, Andreu Valor i Blackfang.

En aquesta edició, la imatge gràfica ha estat a càrrec de l’estudi Sud+Sud i l’espot del circuit és de Tresdeu. Tota la programació de Sonora es pot consultar en el web circuitsonora.com, en el qual també es poden comprar les entrades, que tenen un preu simbòlic de 3 euros en tots els concerts del circuit.