Home Alcoi Satisfacció per la celebració del Nadal a Alcoi

Satisfacció per la celebració del Nadal a Alcoi

180
0
SHARE

Els actes van començar el dissabte 27 de novembre amb l’encesa de la il·luminació nadalenca i el descobriment en la façana de l’Ajuntament el cartell anunciador de la Cavalcada de Reis, obra d’Ana Belda Tudela, guanyadora del concurs. Cal destacar dos aspectes d’aquest acte, en primer lloc que es va avançar aquesta activitat una setmana amb la intenció de donar un major ambient nadalenc a la ciutat i afavorir també al comerç local. També és important assenyalar que enguany per primera vegada la infància de la ciutat també va estar representada en el jurat del concurs del cartell anunciador, ja que a més de diferents professionals de diversos centres educatius de la ciutat hi havia un membre del CLIA, el Consell Local de la Infància i Adolescència.

Enguany és el segon que es tenen les dades exactes de visitants en el ‘Mercat de Nadal’, ja que per les mesures Cóvid calia tindre un control de l’aforament. En total es van comptabilitzar 28.281 visitants, és a dir una mitjana de 5.686 diaris. Les xifres superen àmpliament a les del passat any quan va haver-hi 10.723, amb un dia menys de Mercat, la mitjana era de 2.681 diaris.

A més, van tindre lloc els tradicionals actes de la Trilogia Nadalenca: Pastoretes, Bàndol i Cavalcada, tots ells adaptats a la normativa Covid. Tots els actes van mantenir el seu recorregut, però es va reduir considerablement la participació perquè els actes anaren més fluids i la gent estiguera el menor temps possible al carrer. Totes les persones participants van haver d’aportar el certificat de vacunació amb la pauta completa i la màscara era obligatòria seguint la normativa actual tant per al públic com per als participants.

Enguany els Reis Mags no van besar ni es van repartir caramels o altres aliments al públic. Segons van explicar des de l’Organització de l’acte, enguany va haver-hi molt menys públic que en altres anys.

Respecte al repartiment de paquets, també va haver-hi un número molt menor, amb 300 menys que en els últims anys, quedant enguany en 550. També es va reduir el nombre de patges fins als 269 dels 450 de 2020 per d’aquesta manera intentar evitar el nombre de persones que estaven en contacte.

Així mateix és important assenyalar que durant el matí del 5 de gener es va poder visitar el Campament dels Reis Mags en el Preventori, un acte organitzat per l’Associació Cultural Samarita amb la col·laboració de l’Ajuntament i en què enguany es va veure reduït el nombre d’entrades per a complir amb la normativa.