Home Alcoi El circuit Sonora continua l’estada a Alcoi amb Jonatan Penalba, Ana ...

El circuit Sonora continua l’estada a Alcoi amb Jonatan Penalba, Ana Zomeño i Spanish Brass

93
0
SHARE

Sonora, el circuit de la música valenciana,  organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut  Valencià de Cultura, continua la seua estada a Alcoi amb tres concerts  el cap de setmana que ve. Divendres, 21 de gener, a les 20.00 hores,  hi haurà, al Teatre Calderón d’Alcoi, la proposta de música  tradicional de Jonatan Penalba i la cançó d’autor d’Ana Zomeño; i  diumenge, 23 de gener, a les 20.00 hores, serà el torn del quintet de  metalls Spanish Brass.

Jonatan Penalba ja és un veterà en el món de la cançó, malgrat la seua  joventut. I és que es va introduir molt prompte en el món de la música  tradicional i s’ha foguejat en multitud d’actuacions en els escenaris  més diversos. L’aparició del seu primer disc, el guardonat ‘De  soca-rel’ (Temps Record, 2018), el va situar en molt poc de temps en  un lloc ben destacat dins del panorama de la música ‘folk’ valenciana,  i ara ens arriba el seu últim treball, ‘Reversions’, guanyador en els  Premis Carles Santos 2020, que ens presenta un Jonatan Penalba  lleugerament diferent del que hem conegut fins ara, allunyant-se  lleugerament de la sonoritat tradicional per a acostar-se al pop, però  sense oblidar del tot la música d’arrel.

Després de presentar el seu primer treball, ‘Cinco conocidas’, el  2019, i ‘Nuevas conocidas’, a principis de 2020, la cantautora  valenciana Ana Zomeño va ser finalista dels Premis Carles Santos 2020  amb ‘Taller de canciones’, sis temes compostos entre maig i juliol, en  ple desconfinament, que deu el seu nom al taller ‘online’ durant el  qual va ser creat i en el qual conviuen molts estils i moltes  influències que fan d’aquesta cantautora una sorpresa fresca per anar  descobrint a poc a poc.

‘Les aventures de Monsieur Jules’ és un projecte de Spanish Brass,  amb la col·laboració del pianista i compositor Albert Guinovart, que  s’ha anat completant durant els últims anys amb altres músiques per  a quintet de metalls i piano i que va resultar guanyador en els Premis  Carles Santos 2020. Cada un dels sis moviments de l’obra està  inspirat en una novel·la del genial escriptor francés Jules Verne:  ‘Vint mil llegües de viatge submarí’, ‘Michel Strogoff’, ‘Nord contra  sud’, ‘Viatge al centre de la Terra’, ‘El raig verd’ i ‘La volta al  món en vuitanta dies’, un viatge fantàstic per l’univers de Verne  mitjançant la sonoritat del metall.

L’estada del circuit Sonora a Alcoi aquest mes de gener conclourà amb  el concert de Trobadorets el dia 30, amb la seua proposta de música  familiar.