Home Alcoi El PP d’Alcoi reclama agilitar el pla industrial per a frenar la...

El PP d’Alcoi reclama agilitar el pla industrial per a frenar la pèrdua d’empreses

132
0
SHARE

El Partit Popular d’Alcoi demana al Govern local que agilitze l’aplicació del pla industrial per a frenar, segons diuen els populars, la sagnia d’empreses que pateix la ciutat. L’última dada de l’Institut Nacional d’Estadística (corresponent a 1 de gener de 2021) reflecteix la pèrdua del 2,2% de les indústries en un sol any: de 356 a 348. Des de 2012, primer any de la sèrie històrica, han desaparegut el 18% de les indústries implantades a la ciutat.

El portaveu del PP, Enrique Ruiz, té clar que les xifres de l’INE “obliguen al fet que l’Ajuntament reaccione per a detindre la decadència industrial de la ciutat”. Amb aqueix objectiu demana al PSOE que “prioritze” les polítiques industrials.

La pèrdua d’indústries a Alcoi assenyalada per l’INE contrasta amb l’augment registrat a Ibi, que va passar de 402 a 411 empreses (un 2,2%). La diferència quant a nombre d’indústries entre Alcoi i Ibi ha crescut un 17% des de 2012. “Si volem que Alcoi continue sent industrial, necessitem mesures de suport a les empreses que romanen a Alcoi i decisions que contribuïsquen a atraure noves signatures”, recalca Ruiz.