Home Alcoi El comerç i l’hostaleria d’Alcoi regalen hores de pàrquing i viatges de...

El comerç i l’hostaleria d’Alcoi regalen hores de pàrquing i viatges de bus als seus clients per a fomentar el consum de proximitat

102
0
SHARE

La Federació de Comerç-Alcoi Comercial i ACECA, en col·laboració amb la Cambra de Comerç i Indústria i l’Ajuntament de la ciutat han posat en marxa la campanya “A Alcoi, tot a prop”, que naix amb l’objectiu de fomentar el consum de proximitat.

Per a això, uns 240 establiments associats a aquestes dues entitats disposen de vals per a repartir fins a finals d’any entre els seus clients a canvi de les seues compres i que es podran canviar per viatges d’autobús gratuïts o hores de pàrquing.

En concret, els comerços i establiments hostalers situats en el Centre comptaran amb tiquets per al Pàrquing del Racó i viatges gratuïts per a l’autobús urbà. Els comerços de l’Eixample repartiran vals per al Pàrquing de La Rosaleda i els del barri de Santa Rosa per al Pàrquing de l’Uixola. Els comerços de la Zona Nord comptaran, per part seua, amb el doble de viatges gratuïts amb autobús, al no disposar de pàrquings privats en el barri i tindre menys problemes d’aparcament.

Participen d’aquesta iniciativa des d’hostaleria i comerços de venda al detall a negocis de menjars per a portar, perruqueries i centres d’estètica, serveis veterinaris i de perruqueria canina, acadèmies, gimnasos i centres de ball privats, així com establiments de revisions òptiques i auditives o de treballs dentals. També s’inclouran empreses que presten altres serveis, com a asseguradores, agències de viatges, gestories, etc.

A causa d’aquesta varietat, cada establiment decidirà sota el seu propi criteri la manera d’entregar els vals, encara que s’establirà algun tipus de consum mínim.

La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, destaca la importància d’iniciatives com aquesta, ja que “generar hàbits de consum de proximitat és imprescindible per a contribuir a activar l’economia local, de manera que la riquesa es redistribueix i repercuteix directament en el teixit econòmic de la zona”.

A través d’aquesta acció, que es reforçarà amb la inserció de publicitat, es pretén també transmetre a la població que el consum en els establiments de la nostra ciutat és una cosa “ràpida i còmode”. Els seus impulsors subratllen que, a causa de la seua grandària, desplaçar-se a Alcoi per a fer les compres és tan fàcil com usar el servei públic d’autobús, alguna cosa que contribueix a més a protegir el medi ambient i a descongestionar de trànsit els nostres carrers. A més, recorden que es disposa d’un servei de pàrquing privat que podem utilitzar en cas de necessitar traslladar-nos amb el nostre propi vehicle, alguna cosa que solem fer quan visitem altres ciutats.