Home Alcoi La mobilització en defensa de la cultura autogestionada de Cals Flares pren...

La mobilització en defensa de la cultura autogestionada de Cals Flares pren el Centre d’Alcoi

193
0
SHARE

Aquesta passada setmana l’Ajuntament d’Alcoi va negociar per a aconseguir aturar el desnonament del centre social i cultural autogestionat Cals Flares del barri del partidor d’Alcoi. La SAREB -el banc dolent- havia interposat demanda per a que aquest acte es duguera a terme i adquirir l’edifici abandonat on s’ubica el col·lectiu. Les seues accions a l’immoble han evitat -amb una elevada probabilitat- que aquest edifici acabara enderrocat per manca de conservació com ha ocorregut a tant altres edificis del Centre d’Alcoi.

L’acord proposat per Ajuntament i SAREB passa per cedir la superfície per a ubicar l’Associació de Veïns del Partidor a canvi d’un lloguer durant, al menys, 4 anys. Una proposta sobre la que encara no s’ha pronunciat l’assemblea de Cals Flares. No obstant, el col·lectiu, que ja tenia prevista una concentració en defensa de l’ens per a aquest cap de setmana, ha mostrat públicament el suport amb que compta a la ciutat i la seua àrea d’influència.

Ha sigut aquest passat dissabte 28, quant centenars de persones han recorregut els carrers cèntrics d’Alcoi per a visibilitzar la defensa de Cals Flares com a model cultural per al barri. La marxa, amb les mesures de seguretat pròpies de la pandèmia, ha recorregut el casc antic alcoià. La protesta pretèn ser una mostra de la voluntat popular respecte a la situació de Cals Flares a l’espera de la decisió de l’assemblea del centre, una decisió que el Consistori alcoià ha afirmat que respectarà.