Home Castalla El confinament perimetral no evita l’expansió del coronavirus a Castalla en la...

El confinament perimetral no evita l’expansió del coronavirus a Castalla en la seua primera setmana actiu

717
0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha superat la primera setmana de confinament perimetral decretat per la Generalitat Valenciana el passat 7 de gener. A la localitat hi ha actualment 158 casos actius de Covid19 -és a dir, 54 més que fa una setmana quan hi havien 104- i la incidència acumulada arriba als 1.560 positius per cada 100.000 habitants, segons les últimes dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, publicades el dimarts 12 de gener.

L’Alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha informat que “multipliquem per diverses vegades els indicadors raonables d’incidència acumulada, situats en 250 casos, la qual cosa ens dóna una idea de l’alarmant grau de contagis que tenim al nostre poble”. En aquest sentit, el primer edil ha assegurat que la decisió de confinar perimetralment el municipi va ser adoptada per la Generalitat després de “molta reflexió perpart de les autoritats sanitàries, amb l’objectiu de protegir la salut de tots els ciutadans de Castalla”.

Amb aquestes més que alarmants xifres, l’Alcalde ha recordat de nou als veïns la necessitat de reduir al mínim qualsevol moviment “llevat que siga imprescindible, per la qual cosa pregue als castelluts que facen el sacrifici de confinar-se a casa”, i ha reiterat la necessitat de complir de manera “estricta” les mesures sanitàries per a tractar d’aturar la propagació de la pandèmia.

Per la seua banda, els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, de manera coordinada entre la Policia Local, la Policia Autonòmicai la Guàrdia Civil, han tallat amb tanques i saques de terra les carreteres, vies i camins d’accés al terme municipal amb la finalitat de mantenir de la millor manera possible el confinament decretat. Cada dia, entre les 6 i les 22 hores, els agents realitzen prop de 300 identificacions en els dos únics punts d’accés verificats al terme municipal, per la CV 8152, a l’entrada per l’avinguda d’Ibi des d’Onil, i per la CV 8152, a l’entrada d’accés a l’autovia d’Alacant per la rotonda de la gasolinera nova.

Sancions als infractors

La policia ha imposat diverses denúncies a vehicles que han intentat modificar la senyalització sense permís i accedir a la població per llocs no autoritzats, saltant-se per tant les mesures de confinament establertes. Des de la Policia Local criden a la màxima col·laboració ciutadana, la comprensió de les mesures i la paciència en la seua aplicació i adverteixen que “no ens tremolarà el pols a l’hora d’imposar les sancions corresponents”, ha indicat l’intendent, Juan Carlos Mota. Les quanties de les infraccions relacionades amb la Covid19 són molt altes, ja que les greus poden arribar als 30.000 euros i les molt greus fins a 60.000 euros. Si el denunciat ho fos per reiterament en les multes, aquestes podrien arribar als 300.000 i 600.000 euros respectivament.

Antonio Bernabeu també se n’ha recordat del sector de l’hostaleria i la restauració, “un sector que està passant un dur moment i que s’ha vist obligat a tancar els seus establiments a causa del confinament perimetral. A l’Ajuntament som conscients de les dificultats que estan passant i ho lamentem. Hem de reduir els contagis també per ells i per tot els negocis que s’han vist afectats peraquesta pandèmia”.