Home Economia El Consell anuncia ajudes per a la projecció internacional de les empreses...

El Consell anuncia ajudes per a la projecció internacional de les empreses valencianes – 12 febrer 2019

1058
0
SHARE

El Consell anuncia el major suport a les empreses per millorar la seua projecció internacional, en forma d’ajudes i accions exteriors, perquè la internacionalització és clau per a la transformació del model productiu valencià.

Així ho han traslladat la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent a les empreses valencianes del sector del calçat que s’exposen a la Fira Internacional MICAM del calçat .

Aquest esdeveniment se celebra a Milà del 10 al 13 de febrer, i, de les 182 empreses espanyoles expositores, un total de 96 empreses, és a dir, el 53 per cent, pertanyen a la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta Mónica Oltra ha destacat “l’esforç que estan fent les nostres empreses”.

A més, el conseller d’Economia Sostenible, ha anunciat que per al 2019 ja han convocat ajudes per valor de 32,2 milions, perquè les empreses dels principals sectors productius valencians, entre els quals es troba el calçat, puguen renovar maquinària, i guanyar en diferenciació de producte i projecció internacional, i acaben de posar en marxa a través del IVACE un ambiciós Pla de promoció exterior, que suposarà que cada setmana de l’any tindran com a mínim una activitat en algun lloc del món per ajudar a la promoció exterior de les empreses valencianes.

Segons les últimes dades disponibles, entre gener i novembre de 2018 les exportacions del calçat valencià van superar els 1.165 milions, el que representa un augment del 2% respecte al mateix període de 2017, mentre que al conjunt estatal s’ha produït un lleu descens del 0,3 per cent.

Rafa Climent ha recordat que en el període 2015 a 2018, la conselleria i les seues entitats dependents han concedit ajudes al sector del calçat per un import de 20 milions d’euros, destinades sobretot a la innovació de les pimes, a la internacionalització, a la formació professional i al foment de l’ocupació.