Home Alcoi El Consell Ciutadà de Podem destitueix a Naiara Davó com a Síndica...

El Consell Ciutadà de Podem destitueix a Naiara Davó com a Síndica a les Corts Valencianes

71
0
SHARE

Podem porta des del procés pre electoral del 2019 sumida en una situació de divisió interna que ha esclatat aquest passat cap de setmana. En aquestes jornades s’ha sut a terme el Consell Ciutadà de la formació a nivell regional, en la que s’ha materialitzat el cisma entre les dos corrents de la formació morada: la partidària de formar part del Govern del Botànic -que es va imposar en les Primàries- i la de l’acció fora del govern -defensada per la Coordinadora Autonòmica Pilar Lima, que va perdre les Primàries-.

Entre els primers es troben el Vicepresident Segon i Conseller d’Habitatge Rubén Martínez Dalmau o la que fou nomenada Síndica del partit en les Corts Valencianes: l’alcoiana Naiara Davó. Un càrrec que Davó ja no ostentarà després de que el Consell Ciutadà haja decidit atorgar-li eixa responsabilitat a Lima, rival de Davó a les Primàries. Una situació que ha sigut tildada de “traició” per part de la ja ex Síndica respecte als resultats del procés intern a Podem del 2019.

Per la seua banda, Lima ha ciriticat les actuacions de l’anterior Síndica -que compta amb el suport de Martínez Dalmau-, a la que ha acusat de dur a terme accions centrades en el “narcisisme”. Un enfrontament que ha obert una important bretxa en una formació que és una de les tres potes del Govern del Botànic que presideix la Generalitat Valenciana.