Home Destacats El Consell imposa noves mesures per a frenar el coronavirus i àmplia...

El Consell imposa noves mesures per a frenar el coronavirus i àmplia l’aïllament perimetral

718
0
SHARE

El President de la Generalitat València, Ximo Puig ha anunciat en el seu compareixença d’aquest matí de divendres les noves restriccions que entraren en vigor a partir de demà dissabte.

Des del Cap del Consell ha anunciat que, a partir de demà, es limita al trenta per cent l’aforament màxim en llocs de culte per a reunions i celebracions, incloses les cerimònies nupcials o altres celebracions religioses específiques i haurà de publicar-se en un lloc visible.

A més s’ha restringit al 50% l’aforament en els locals comercials minoristes, en el cas dels mercats ambulants, es podran instal·lar fins a un màxim del 50% dels llocs habitualment autoritzats, podent, alternativament augmentar l’espai que ocupen per a garantir així la distància de seguretat.

A l´interior d’espais de restauració s’ha limitat l’aforament al 30. No es permeten els serveis tipus self-service o bufet ni el consum en grup de begudes al carrer. A més, segueix suspesa l’activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe.

Se limita a un màxim de vint-i-cinc persones a l’aire lliure i quinze en espai tancat les cerimònies religioses i vetles i no permet autoritzar cap mena de “esdeveniment o activitat multitudinària”.Els cinemes, teatres i auditoris redueixen les seues localitats el 50%, es recomana l’ensenyament telemàtic en les acadèmies i es prohibeix l’assistència de públic a esdeveniments esportiu.

Per últim la Generalitat Valenciana ha acordat el confinament perimetral dels municipis alacantins d’Elda i Petrer davant la transmissió comunitària del coronavirus i l’elevada incidència detectada en totes dues localitats. El confinament començarà aquest dissabte, 7 de novembre, i es prolongarà durant els pròxims catorze dies.

Aquest nou paquet de mesures estarà en vigor des de la mitjanit d’aquest dissabte fins al 9 de desembre a les 23.59 hores.

A més es prorroga des d’aquest migdia, set dies més el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana. Respecte a l’ampliació del tancament perimetral de la Comunitat, s’inclou una nova excepció a aquesta mesura, que és el desplaçament dels esportistes, entrenadors, jutges o àrbitres federats, per a realitzar activitats esportives federades de competició oficial, he d’estar degudament acreditats mitjançant llicència esportiva o certificat federatiu.

Totes aquestes mesures poden consultar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana