Home Alcoi El Consell permet a Alcoi modificar el PGOU per a construir l’Illa...

El Consell permet a Alcoi modificar el PGOU per a construir l’Illa de Rodes i el nou Aitex

0
SHARE

Després de que la mesa de contractació aprovara la reforma d’Entença a Alcoi, ara l’equip de govern ha aconseguit el vist i plau del Consell per a modificar el seu PGOU. Un fet que permetrà modificar els usos del sòl per a convertir l’Illa de Rodes en un parc tecnològic i industrial, i també la construcció de l’edifici que albergarà el nou Aitex a la zona del Castellar.

L’Ajuntament d’Alcoi està ultimant durant les darreres setmanes alguns dels seus principals projectes per a la present legislatura. Alguns d’ells requereixen de diferents permisos, molts dels quals provenen d’administracions superiors, com la Generalitat Valenciana. Ja la setmana passada es donava un nou pas per a encetar una de les principals demandes veïnals d’un dels barris més poblats de la ciutat, l’Eixample. La reforma del carrer Entença podria ser aprovada en els proper plenari del dia 26, com també altres de les idees de l’equip de govern socialista.

Ara, l’Ajuntament vol activar els altres dos grans projectes de la legislatura, que s’ubicaran a la zona de Rodes i al Castellar, damunt de Batoi. Però les dos zones estan qualificades com a sòl educatiu, en el primer cas; i residencial en el segon, dins del PGOU de la ciutat, vigent des de 1989. Per a habilitar els dos projectes es requereix del permís de la Generalitat per a canviar els usos del sòl, permís que s’ha aconseguit i que alleugerarà la posada en marxa de dos de les principals apostes del govern alcoià per a la present legislatura.

El primer dels projectes és una de les banderes del govern que comanda Toni Francés, i es refereix a la recuperació d’un dels principals indrets de l’Alcoi industrial: l’Illa de Rodes. Sobre aquest terreny d’antigues fàbriques abandonades, l’Ajuntament vol ubicar un parc tecnològic i cultural que complete els equipaments del barri de Santa Rosa. El segon projecte es la construcció del nou Institut Tecniològic del Tèxtil, Aitex, ja que no té suficients instal·lacions per a donar cabuda a la seua tasca en la seu actual. L’objectiu és que, una vegada passats per plenari, s’obriga un termini d’exposició publica de 45 dies, que permetria, espera el govern alcoià, executar-los els 2 en 2019.

Els dos projectes suposen dos dels elements transformadors de la ciutat mentre s’ultima el Pla General Estructural que acabarà substituint al PGOU vigent.