Home Alcoi Alcoi es postula com a referent del concepte Smart City amb un...

Alcoi es postula com a referent del concepte Smart City amb un congrés amb 200 inscrits

914
0
SHARE

Alcoi enfila des d’aquest dimecres dos jornades en la que l’atenció del món de l’smart city es posa en ella gràcies al congrés que celebra, i al que estan inscrits 200 persones i ens. La capital de l’Alcoià s’ha guanyat a pols ser un dels referents nacionals d’aquesta vessant del progrés urbà, basat en la sostenibilitat i l’eficiència. Tant és així que importants personalitats han passat per la ciutat per a remar a favor d’aquest concepte.

Al llarg de les dos darreres legislatures, incloent la present, la ciutat d’Alcoi ha fet una decidida aposta per la transformació cap a un nou model de població en tots els nivells. Seguint el concepte smart city, la capital de l’Alcoià tracta de re pensar-se a sí mateixa per a transformar-se en una ciutat oberta al futur, sostenible i pensada per a les persones. Un concepte íntimament relacionat amb les noves tecnologies i l’ús que es fa d’elles a l’hora de facilitar la vida de les persones, sense deixar de banda el respecte al medi ambient com a altre dels seus pilars.

Alcoi s’ha pres amb tantes ganes la seua adhesió a aquest avantguardista concepte que fa uns mesos va convocar el congrés ‘Small & Medium Smart Cities’, que s’ha inaugurat aquest dimarts a l’Àgora. Més de 200 persones s’han inscrit a una activitat que durarà dos jornades i en la que s’aborden els principals punts d’atenció a l’hora de convertir qualsevol població en una smart city. Mobilitat sostenible, eficiència energètica, territori intel·ligent o bé oportunitats que facilita la tecnologia són alguns dels temes a tractar en el congrés.

El congrés de ciutats petites i mitjanes en torn el concepte smart acudeix a Alcoi de la mà de les dos càtedres universitàries que existeixen a la ciutat fonamentades en aquest concepte. En el cas de la ciutat dels ponts, bona part dels projectes futurs que està previst posar en marxa en ella ho fan sota els paràmetres de la Smart city. Tant és així que la ciutat dels ponts és a hores d’ara tot un referent en aquest camp, i rebrà el suport d’altres casos d’èxit en la seua aplicació, com Sant Boi o Torrent. L’objectiu és divulgar aquest concepte per a convertir les ciutats mitjanes en més sostenibles, eficients i amables per al futur.

El congrés compta també amb una fireta d’empreses relacionades amb el concepte smart city i amb personalitats de renom, com l’ex ministra Cristina Garmendia.