Home Alcoià El Consell ratifica l’eliminació de la distància de seguretat entre persones majors...

El Consell ratifica l’eliminació de la distància de seguretat entre persones majors residents i visites en cas que tots estiguen vacunats

285
0
SHARE

El Ple del Consell ha ratificat la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que permet a les residències de persones majors de la Comunitat Valenciana poder recuperar el contacte entre les i els residents i aquells familiars o afins que acudeixen a visitar-los, sempre que siga baix unes certes condicions de seguretat.

La nova resolució actualitza les mesures vigents en els centres residencials i d’atenció diürna per a persones majors adaptant-les al procés de vacunació que s’està realitzant, amb la finalitat de tendir a una normalització de la vida quotidiana de les persones residents, al mateix temps que es flexibilitzen, o en el seu cas es mantenen, criteris i mesures de prevenció i seguretat després de l’evolució i resultats de l’última ona.

S’introdueix una nova categorització en la qual es considerarà un centre residencial amb alta cobertura quan més del 80% de les persones residents i treballadores han rebut una pauta de vacunació completa (1 o 2 dosi més el temps indicat segons la vacuna rebuda).

Els centres que compten amb una vacunació completa i els d’alta cobertura de vacunació hauran de comptar amb un 5% de places per a garantir l’aïllament. D’aquesta manera, els centres tenen capacitat per a aïllar a les persones residents en els casos indicats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, evitant així que derive en un brot que afecte més població del centre. Aquesta xifra serà del 10% en aquells centres amb baixa cobertura de vacunació.

Com fins ara, es mantenen els grups bombolla per a permetre un millor control i millorar el rastreig i identificació de contagis en cas de brot.

La nova resolució elimina la necessitat de mantenir la distància de seguretat durant les visites, sent només necessari l’ús de màscares i mesures higièniques generals, quan el centre es trobe en un municipi en situació de nova normalitat o nivell d’alerta 1, la persona resident i visitants tinguen la pauta de vacunació completa, i la trobada es produeixca en un espai obert on estiga garantida la ventilació o en tancats no compartits.

Contínua sense haver límit de familiars que acudeixen de visita el centre quan el municipi estiga en situació de nova normalitat, nivell 1 i 2, encara que es manté l’obligació de sol·licitar cita prèvia i que les trobades es mantinguen preferiblement en espais oberts i seguint les mesures d’higiene i protecció.

Els centres en nivell d’alerta 3 que compten amb una vacunació alta o completa, podran mantenir les visites de manera escalonada al llarg del dia d’una persona familiar, tutora o afí o de fins a 3 en el cas de persones convivents, que podran entrar juntes, sempre amb cita prèvia i durant un temps no superior a una hora. Els centres amb vacunació incompleta permetran la visita d’una única persona.

Respecte a les ixides de les persones usuàries, les residències de persones majors que estiguen lliures de COVID-19 i tinguen vacunació completa de les persones usuàries i treballadores permetran les ixides ordinàries de les i els residents amb la pauta de vacunació completa fins al nivell 3 d’alerta, mesura que es fa extensiva als centres amb alta cobertura de vacunació i en situació de nova normalitat, nivell 1 i 2.