Home Alcoià Ximo Puig avança l’obertura d’una “nova etapa d’obertura progressiva” a partir del...

Ximo Puig avança l’obertura d’una “nova etapa d’obertura progressiva” a partir del pròxim dilluns amb la vacunació del 90% de la població

517
0
SHARE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat l’obertura d’una “nova etapa d’obertura progressiva” a partir del dilluns, ja que en els pròxims dies s’haurà aconseguit la vacunació del 90% de la població amb pauta completa.

Així ho ha manifestat durant la clausura de la reunió conjunta del Comitè Executiu i la Junta Directiva de la Confederació Empresarial Valenciana en la qual ha participat al costat del president de CEV, Salvador Navarro.

El president ha valorat la cohesió de la societat valenciana i la corresponsabilitat dels ciutadans que ha contribuït al fet que la Comunitat Valenciana se situe com una de les regions amb major índex de vacunació del món.

A més, ha assenyalat que actualment la incidència acumulada se situa al voltant de 50 contagis per cada 100.000 habitants, i que la xifra de persones hospitalitzades se situa per sota de 200. Amb aquestes dades, el president ha mostrat la seua esperança d’arribar al 9 d’octubre amb la “màxima normalitat possible”.

Sobre la flexibilització de les mesures per a frenar la pandèmia a partir de la pròxima setmana, el president ha indicat que es modificaran horaris d’obertura, aforaments, i s’obrirà un diàleg amb els sectors afectats per a tractar que “la normalització sigua el més efectiva”. Així mateix, s’ha referit a l’ús del certificat de vacunació per a accedir a determinats espais, sobre el qual ha dit “donarà seguretat als ciutadans” i “garantirà drets”.

Durant la seua intervenció, el president ha destacat la pandèmia ha permès testar el valor del diàleg social en la Comunitat Valenciana i el suport dels empresaris valencians, i per això ha agraït la interlocució de CEV.

Així mateix ha advocat per mantenir aliances polítiques i empresarials, posant com a exemple les negociacions sobre el nou model de finançament que ha mantingut aquesta mateixa setmana amb Andalusia, o la reunió entre patronals de la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya i Balears que se celebrarà el mes vinent d’octubre.

Per al cap del Consell la col·laboració social i empresarial ha possibilitat generar l’estabilitat que permet establir les bases de la recuperació, i com a mostra d’això s’ha referit a les previsions econòmiques que preveuen un creixement de l’economia valenciana del 6,7% en 2021 i de més d’un 7% en 2022.

En aquest sentit ha assegurat que l’activitat econòmica “s’ha despertat” i s’està adaptant al nou escenari, en el qual ha destacat les exportacions i el turisme com “dos sectors fonamentals per a la recuperació”.

Fons europeus i ajust del mercat laboral

Durant la seua intervenció, el president s’ha referit a la necessitat d’ajustar el mercat laboral i apostar per la Formació Professional dual vinculada a l’empresa per a poder trencar les actuals bretxes existents entre oferta i demanda de treball.

En concret, ha destacat que actualment existeixen 400.000 persones que no tenen ocupació en la Comunitat Valenciana, però també hi ha “grans borses d’ocupació que no es cobreixen” en sectors com el turisme o la indústria. Per això, s’ha mostrat partidari de “buscar una fórmula que permeta solucionar el desajustament”.

Finalment, ha incidit en l’oportunitat que suposaran els fons europeus per a “ixir de la situació conjuntural” i accelerar la digitalització i la transició energètica”, i ha animat a l’empresariat a aprofitar l’impuls que suposaran aquests recursos.