Home Alcoi El Conservatori de Música d’Alcoi serà assumit per la Generalitat Valenciana

El Conservatori de Música d’Alcoi serà assumit per la Generalitat Valenciana

362
0
SHARE
Conservatori de Música d'Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi i la Generalitat Valenciana signaran un conveni amb el qual el Conservatori Professional de Música Juan Cantó passarà de ser municipal a estar assumit per l’administració autonòmica, que és la que té les competències en aquesta matèria, i s’integrarà en la xarxa de centres docents no universitaris de titularitat de la Generalitat.

L’administració autonómica assumirà tant el cost del personal com el de funcionament i manteniment de les instal·lacions, el que suposarà un estalvi de més d’un milió d’euros a l’any per a l’Ajuntament. El personal actual continuarà depenent de l’Ajuntament, però el seu cost serà assumit per la Generalitat amb una subvenció.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, explica que “el fet que el Conservatori depenga de la Conselleria comporta també una cosa molt important per al futur del centre, perquè facilitarà que puga créixer en especialitats, alumnat i professorat”. A més, assenyala que “l’Ajuntament estava assumint uns ensenyaments sobre les quals no tenim competències, però sempre hem considerat fonamental que foren a la nostra ciutat. Ara, amb aquest conveni, el Conservatori de Música està en el lloc que li correspon, ja que les competències estan en mans de la Generalitat”.

De moment, el Conservatori de Música continuarà a les mateixes instal·lacions. L’Ajuntament cedirà a l’administració autonòmica l’edifici en el qual es troba actualment el Conservatori pel temps que estiga utilitzant aquestes dependències, perquè ja s’ha anunciat la construcció d’un nou centre en La Beniata.

El conveni i la cessió temporal de l’immoble s’aprovaran en el Ple que se celebrarà el dimecres 19 de juliol i a partir d’ací es concretarà la data per a la signatura.