Home Alcoi El Conservatori de Música i Dansa i l’Escola Municipal de Teatre participaran...

El Conservatori de Música i Dansa i l’Escola Municipal de Teatre participaran en la Fira Modernista d’Alcoi

0
SHARE
Lorena Zamorano, Regidora de Turisme, amb Carmina Domenetch, Direcotra del Conservatori de Música i Dansa, Lorena Luz, Profesora del Conservatori, i Carlos Selles, profesor en l'Escola Municipal de Teatre.
Lorena Zamorano, Regidora de Turisme, amb Carmina Domenetch, Direcotra del Conservatori de Música i Dansa, Lorena Luz, Profesora del Conservatori, i Carlos Selles, profesor en l'Escola Municipal de Teatre.

El Conservatori de Música i Dansa d’Alcoi acomplirà un projecte educatiu i pedagògic vinculat a com es vivia la dansa a l’època modernista a la ciutat, en col·laboració amb l’Escola Municipal de Teatre. La intenció de l’activitat és sensibilitzem de la importància del patrimoni dansistic, dins del patrimoni històric i cultural.

L’activitat tindrà lloc durant els dies 24 i 25 de setembre a l’edifici del conservatori. El dissabte estarà tot el dia i el diumenge al matí. Les entrades gratuïtes es podran aconseguir en tiquet Alcoi molt prompte. Els passes de grups estan reduïts a vint persones.

Es realitzarà una passejada pel conservatori que s’anirà transformant en diferents estades, on es podrà conéixer les figures més rellevants de la dansa, com són Ana Pavlova, Loie Fuller, Antonia Mercé, Òscar Esplà o Albéniz, Aleshores, amb l’objectiu de donar a conéixer a través d’elles com es vivia a Alcoi.

El grup de teatre d’adults de l’Escola Municipal de Teatre serà l’encarregat de realitzar la part interpretativa dins de les peces de dansa. Tota una experiència enriquidora per a les actrius perquè tenen una escenografia real totalment immersiva on el públic podrà entrar dins d’aquesta història i viatjar cap al passat.

L’activitat permetrà presentar com el moviment modernista va nodrir aquestes figures que van ser respectades per tots els intel·lectuals i van conformar la història de la dansa a Espanya. Es donarà a conéixer com es vivien els teatres, la dansa, com els arribava a través de la premsa i com ho vivien els ciutadans d’Alcoi en aquell moment.